Lediga jobb

Enhetschef Bemanningsenheten

GoogleLinkedIn

Om arbetsplatsen

Mora i hjärtat av Dalarna! Kommunen har cirka 1600 medarbetare inom en rad olika kompetensområden.

Socialförvaltningen är en förvaltning med drygt 700 medarbetare med en budget på ca 450 miljoner. Socialförvaltningens uppgift är att vara det yttersta skyddsnätet då människor i svåra situationer behöver stöd och hjälp och saknar andra hjälpmöjligheter.

Välkommen med din ansökan till oss!

Arbetsuppgifter

Socialförvaltningen i Mora är i ett utvecklingsskede där samarbetet med våra chefer är viktigt, för att säkerställa en kostnadseffektiv verksamhet av god kvalitét. Våra chefer är värdefulla ambassadörer i vårt uppdrag som arbetsgivare.

Vi söker därför dig som vill vara delaktig i utvecklingen av bemanningsarbetet på socialförvaltningen.

Bemanningsenheten är en central funktion för bokning av vikarier inom socialförvaltningens verksamheter efter beställningar. Bemanningsenheten ska samverka med verksamheterna för att effektivisera vikarieanskaffningen och verka för en god hushållning av de personella resurserna. Kontinuitet och kompetens är viktigt.

Som enhetschefen har du ansvar för budget, personal, arbetsmiljö och utveckling enligt uppdragsbeskrivning för enhetschefer på socialförvaltningen. Bemanningsenheten består av tre bemanningsplanerare och drygt 50 pooltjänstgörande undersköterskor. Enheten bokar även på timavlönade vikarier och personal med högre sysselsättningsgrad.

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning. Personal- och Arbetslivsprogram är att föredra men arbetsgivaren bedömer likvärdig kunskapsnivå. Du har goda kunskaper om arbetsrättslig lagstiftning och inom verksamhetsområdet personal och bemanning.

Du bör ha kunskaper om ekonomi som är relevant för befattningen. Körkort för bil är ett krav. Ledarskapsutbildning är meriterande

Vi söker dig som genom ett positivt förhållningssätt har helhetssyn och tar initiativ till utveckling. Du skapar förtroende och goda relationer såväl internt som externt. Du trivs med utmaningar och har förmåga att ha många saker igång samtidigt.

Du är kommunikativ och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska, samt har datafärdigheter relevanta för befattningen.

Erfarenhet krävs

Du har erfarenhet av verksamhetsområdet för personal och bemanning samt att leda verksamhet. Tidigare erfarenhet av att arbeta i politiskt styrda organisationer är meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2017-10-08

Referensnummer: A713525

Ansök nu

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Pia Blomstedt
Avdelningschef Stöd & omsorg
0250-264 25
Linda Hjalmarsson
Avdelningschef Vård och omsorg
0250-265 11
Märit Lisell Gullberg
Personalstrateg
0250-264 56
Mari Nyman
Enhetschef
0250-268 26

Facklig företrädare

Camilla Hållnissa
Vision
0250-264 36
Kommunal
0250-267 96
 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos oss i Mora kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in ansökan via ansökningslänken och inte via e-post eller brev. Varmt välkommen med din ansökan.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Läs mer:  Se filmen om oss på socialförvaltningen i Mora!

Lediga jobb