Lediga jobb

Kultursekreterare, Mora kulturförvaltning

GoogleLinkedIn

Om arbetsplatsenMora i hjärtat av Dalarna! Vid Siljan finns norra Dalarnas centrum för näringsliv, handel, administration och infrastruktur. Morabygden ligger inbäddad mellan Siljans glittrande vatten och blånande berg. Här är det säsong året om tack vare årstiderna, stort utbud av sevärdheter och bra service.

Mora kommun leder arbetet med regionens utveckling och vi har ett flertal processer igång för att flytta fram Moras redan starka position. Kommunen har cirka 1600 medarbetare inom en rad olika kompetensområden.

Vi söker nya kollegor som ska vara delaktiga i den fortsatta utvecklingen av Mora kommun. Som medarbetare hos oss delar du vår värdegrund. Den tar avstamp i ett positivt förhållningssätt, eget ansvar och självklart ha medborgaren i fokus. Hälsa och utveckling är naturliga inslag för våra medarbetare.

Välkommen med din ansökan till oss!

Arbetsuppgifter

Kultursekreteraren har en mycket viktig roll för kulturförvaltningen och hela Moras kulturliv. Genom att arbeta både strategiskt och operativt ser kultursekreteraren till att kommuninnevånarna får ta del av ett brett kulturutbud med både mångfald och kvalitet.

Kultursekreteraren samarbetar med kulturutövare, institutioner och föreningar för att kunna erbjuda utställningar och program. Kultursekreteraren framställer också marknadsföringsmaterial för olika kanaler samt bereder bidragsärenden till kulturnämnden. När det gäller utformning av arrangemang i kulturhuset har kultursekreteraren ett nära samarbete med förvaltningens utställningstekniker. Kultursekreteraren tar stort ansvar för lokala arrangemang och den lokala organisationen runt kammarmusikfestivalen Vinterfest.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en för arbetet relevant högskoleutbildning. Du bör ha erfarenhet av att ha arbetat inom kulturverksamhet, och goda kunskaper inom kulturområdet. Vana av att arbeta med marknadsföring är meriterande.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har vana av att arbeta med och tänka kring bild och form. Du har ett strategiskt tänkande och ett intresse av omvärldsbevakning inom kulturområdet. Du är en kompetent kommunikatör som är lyhörd och smidig i ditt samarbete med andra och du underhåller kontinuerligt dina kunskaper. Du har ett intresse av och god förmåga att bygga nätverk samt att skapa och underhålla goda kontakter inom kulturområdet.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2018-01-01
Tillträde 2018-01-01 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2017-10-20

Referensnummer: A712810

Ansök nu

Ersättning

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Sonja Viklund
tf Kulturchef
0250-26778

Facklig företrädare

Anneli Larsson
Vision
0250-26776
Ninni Skön
DIK
0250-267 75
 

Övrigt

Vi tillämpar arbetsprov som en del av vår urvalsprocess.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos oss i Mora kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in ansökan via ansökningslänken och inte via e-post eller brev. Varmt välkommen med din ansökan.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Lediga jobb