Lediga jobb

Bokbusschaufför

GoogleLinkedIn

Om arbetsplatsen

Sedan i maj har vi en ny biblioteksbuss i Lindesbergs kommun och nu utökar vi verksamheten. Därför behöver vi ytterligare en chaufför och söker dig som har lastbilskörkort och gillar möten med människor.

Lindesbergs kommun norr om Örebro har ca 23 000 invånare. Biblioteksverksamheten består av huvudbiblioteket, filialbiblioteken i Fellingsbro, Frövi och Storå samt biblioteksbuss. I webbiblioteket Bergslagsbibblan samarbetar vi med Nora bibliotek. 14 medarbetare arbetar i verksamheten och biblioteken har tillsammans ca 260 000 besökare om året.

För oss är det ständigt aktuellt med utvecklingsarbete för att skapa attraktiva framtida bibliotek. Just nu handlar det till exempel om den nya biblioteksbussen och hur vi ska möta människor som inte brukar komma till biblioteken.

Organisatoriskt tillhör biblioteken kulturenheten inom Tillväxtförvaltningen. På kulturenheten arbetar ca 20 personer med verksamheter som kulturarv och allmänkultur. Enheten leds av kulturchef.

Arbetsuppgifter

Du kör biblioteksbussen och tar hand om besökarna. Du inspirerar till läsning, svarar på frågor och hjälper till med utlån. Tillsammans med ytterligare en chaufför sköter du allt praktiskt i biblioteksbussen. Du kör regelbundna turer till förskolor och skolor på förmiddagarna. På eftermiddag eller kväll kör du på landsbygden. Vissa turer kör du ensam, men de flesta åker du tillsammans med en bibliotekarie.
Ibland deltar du vid marknader, mässor eller olika specialkörningar. Arbete på biblioteket i Lindesberg kan också förekomma.

Kvalifikationer

För att köra biblioteksbussen krävs körkort klass C och digitalt förarkort. Du behöver också ha YKB (yrkeskompetensbevis). Vi söker en utåtriktad person som har erfarenhet av att köra tunga fordon och dessutom är intresserad av biblioteksverksamhet och läsning. Erfarenhet av biblioteksarbete är en fördel liksom att kunna andra språk än svenska.
Service och bemötande är viktigt i arbetet. Du behöver ha lätt för att skapa kontakter och samarbeta - och testa nya saker!
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ber dig därför att inkomma med din ansökan så snart som möjligt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Grundtjänst på 50 % som eventuellt kan utökas till heltid under kortare eller längre tid. Omfattningen kan diskuteras.
Tillträde 1 december eller efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-10-21

Referensnummer: KS:A 2018/4

Här gör du din ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Kristina Öster
Kulturchef
0581-815 27
kristina.a.oster@lindesberg.se
Karin Blomqvist
1:e bibliotekarie
0581-811 48
karin.blomqvist@lindesberg.se
 

Övrigt

Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 800 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss!

Vill du veta mer om platsen Lindesberg? Gå in på www.flyttatilllindesberg.se


Lediga jobb