Sista ansökningsdag
2018-09-18
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Speciallärare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Kontakt
Erica Erixon
Rektor
0226 645414
0708645014

Lärare Grundsärskolan 1-6

Om arbetsplatsen

Vi är målmedvetna – Något fantastiskt händer nu i Avesta!
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Grundsärskolan 1-6 är placerad på Karlbo skola. På grundsärskolan läser elever enligt grundsärskolans eller träningsskolans läroplan. Hos oss är det nära till beslutsvägar och vi har ett gott samarbete såväl inom teamet som med grundskolan och fritids. Elever kan läsa helt hos oss eller delvis integrerade i vissa ämnen, med grundskolan.
Vi strävar efter att varje elev skall nå så långt den kan, utifrån sina förutsättningar.

Arbetsuppgifter

Som lärare på grundsärskolan/träningsskolan 1-6 leder du det pedagogiska arbetet för en elevgrupp som i dagsläget består av 6 elever. I arbetet ingår att planera, genomföra och följa upp undervisningen. Du leder arbetslagsarbetet och utvecklar verksamheten tillsammans med specialfunktioner, assistenter och skolledningen. Som mentor för eleverna kommer du ha tät kontakt med vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en engagerad och kompetent lärare och som vill vara med om att utveckla vår särskola för lägre åldrar. Du som söker är antingen speciallärare med inriktning utvecklingsstörning/Grundskollärare mot lägre åldrar/ Förskollärare eller har annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du är väl insatt i skolans styrdokument. Du har kunskaper om intellektuell funktionsnedsättning. Erfarenhet av liknande arbete är meriterande. Du utgår ifrån att alla elever kan lyckas och vill ge dem möjlighet att nå sin fulla potential. Ett plus är om du redan nu, hanterar tecken som stöd och bildstöd för kommunikation. Vi vill att du är en van IT-användare då vi använder många digitala verktyg i undervisningen. Då vi har daglig rörelse på schemat, behöver du själv ha en fysik som möjliggör att du leder och deltar i denna.
Du är en god organisatör och leder arbetet mot verksamhetens mål. Du har mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift.
Vi söker dig som är en trygg person, lösningsorienterad och har ett positivt förhållningssätt. Din utgångspunkt är att lärandet ska vara kreativt och stimulerande samtidigt som det baseras på forskning och beprövade metoder. Hos oss får du ett roligt och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor på en skola där vi arbetar för mångfald och utifrån ett inkluderande förhållningssätt.


Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2018-11-05
Helst så snart som möjligt.

Referensnummer: C21587/2018

Ansök här

Löneförmåner

Vi månar om våra anställda och erbjuder bland annat friskvård, fria bad vid Metropoolen och personalgym.

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.