Sista ansökningsdag
2017-05-07
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Miljö- och hälsoskyddsinspektör
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Kontakt
Arne Hjorth
Samhällsbyggnadschef
0226-64 50 54
Kontakt
Susanna Hall Karlsson
Miljöchef
0226-64 53 94
Fackling företrädare
Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare: https://www.avesta.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss/lediga-tjanster/fackliga-organisationer/

Miljöinspektör

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer i Avesta!
Avesta kommun är mitt inne i ett stort utvecklingsarbete där alla medarbetare är med och bidrar med kompetens och engagemang. Med envishet, målmedvetenhet och uthållighet har vi nått våra delmål med lysande resultat. Vi är halvvägs mot vårt stora mål: År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt. Tänka annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning arbetar med miljöfrågor, kart- och mätfrågor, plan- och byggfrågor och lite till i Avesta, Fagersta och Norbergs kommuner. De tre kommunerna har tillsammans ca 40 000 invånare. Förvaltningen är placerad i Avesta som har mycket bra förbindelser med Mellansverige. Du når tex Stockholm på ca 1,5 timme med tåg.
Totalt har miljö- och byggförvaltningen ca 50 tjänster. Den aktuella tjänsten är placerad vid miljöenheten, som har ca 15 tjänster.
På miljöenheten arbetar vi tillsammans i team för enhetlig och rättssäker tillsyn. För att kunna vara fler som kan hjälpas åt inom varje område har de flesta inspektörer mer än ett ansvarsområde.
Miljö- och byggnadsnämndens viktigaste mål för vårt arbete är säkra livsmedel och läkemedel, grundvatten av god kvalitet, begränsad klimatpåverkan, giftfri miljö, ingen övergödning samt en god bebyggd miljö.

Arbetsuppgifter

Tillsyn enligt miljöbalken och tillhörande lagstiftning inklusive att hantera ansökningar och anmälningar samt klagomålshantering. Planera, genomföra och följa upp inspektioner samt fatta beslut och dokumentera ärendens gång.
Ge information till företag och allmänhet muntligt och skriftligt.
Delta i enhetens kvalitets- och förbättringsarbete.
Övriga på ett miljökontor förekommande arbetsuppgifter.

Tjänsten är i första hand inriktad på miljöskydd men kan till viss del komma att anpassas till dina förutsättningar. Om du är en erfaren inspektör, eller har annan lämplig bakgrund, kan tillsyn av större industrier bli aktuellt.

Kvalifikationer

Miljö- och hälsoskyddsinspektör, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Kunskap i miljöbalken är ett krav, liksom B-körkort. Erfarenhet av myndighetsutövning och klagomålshantering är en merit.
Det är viktigt att du är tydlig i din kommunikation och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Det är också viktigt att du är bekväm i myndighetsrollen så att du klarar av att göra bedömningar, ställa krav och fatta beslut samtidigt som du kan ge service och information. Du måste kunna arbeta både självständigt och tillsammans med andra.
Språkkunskaper utöver svenska kan utgöra en merit.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C12777/2017

Ansök här

 

Övrigt

Förmåner
Vi månar om våra anställda. Du har friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta  här.