Sista ansökningsdag
2017-04-25
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Biståndsbedömare/Biståndshandläggare
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Kontakt
Birgitta Pettersson
Enhetschef biståndshandläggare
0226-64 54 30
0708-64 52 18
Fackling företrädare
Kontaktuppgifter till din fackliga representant se: www.avesta.se/Lediga jobb/Fackföreningar

Biståndshandläggare till vård och omsorg

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer i Avesta!
Avesta kommun är mitt inne i ett stort utvecklingsarbete där alla medarbetare är med och bidrar med kompetens och engagemang. Med envishet, målmedvetenhet och uthållighet har vi nått våra delmål med lysande resultat. Vi är halvvägs mot vårt stora mål: År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt. Tänka annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Vi är ett arbetsgäng på 10 medarbetare bestående av 5 biståndshandläggare, 4 administrativ personal och chef. Gruppen har god sammanhållning och vi värnar mycket om varandra. Mycket skratt, friskvårdspromenader och varje fredag går vi ut och lunchar tillsammans. Vi är helt enkelt väldigt måna om varandra och även om du har ett eget geografiskt område att ansvara för så finns alltid en kollega till hjälp när det behövs. Under hösten ska en i gruppen arbeta med andra utvecklingsuppgifter så nu söker vi dennes vikarie för biståndshandläggning.

Biståndshandläggaren är spindeln i nätet i ärenden gällande behovsinsatser inom vård och omsorg. Vi arbetar efter mottot: "Rätt insats i rätt tid på rätt plats" som gör att brukaren får den hjälp hen behöver.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att ha hand om myndighetsutövning i enlighet med fastslagna delegationer och riktlinjer inom äldreområdet. Du kommer att göra utredningar med bedömningar och uppföljningar avseende dagverksamhet, hemtjänst, korttidsvistelse och vård- och omsorgsboende. En stor del av ditt arbete går åt att planera för patienter som ska ha hjälp, samt bedöma personers behov efter sjukhusvistelse. Omprövningar och uppföljningar av redan fattade beslut är också en del av ditt arbete. Du får ta ansvar för bedömning, dokumentation och beslut utifrån det socialrättsliga området.

Du arbetar självständigt och har ansvar för ett visst geografiskt område i kommunen men har bra stöd och råd som finns nära till hand av både chef och medarbetare. Arbetet innebär samarbete både inom gruppen och med andra yrkesroller och samverkanspartners som Landstinget, rehabteamet och andra instanser. Vi är nu även i startgroparna för att införa ett behovsinriktat arbetssätt ÄBIC/IBIC (Äldres/Individens Behov I Centrum).

Kvalifikationer

Som person är du självgående och du driver dina processer vidare. Du har god samarbetsförmåga d.v.s. kan relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt samt kan anpassa sättet du förmedlar ditt budskap till andra. Vi lägger stor vikt vid att du kan samverka med olika aktörer och du bör därför vara bra på att kommunicera i både tal och skrift på svenska. Arbetet kräver att du är strukturerad i ditt arbetssätt och kan organisera och prioritera ditt arbete effektivt.

Du har en högskoleutbildning inom sociala omsorgsprogrammet eller socionomprogrammet eller annan utbildning arbetsgivaren finner likvärdig. Har du kunskap inom socialrätt är detta meriterande. Det är också meriterande om du kan eller har erfarenhet av handläggningsprocessen utifrån socialtjänstlagens intentioner och målsättning. Körkort är ett krav då det förekommer besök/resor ute inom kommunen i tjänsten.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2017-09-01

Tidsbegränsad till: 2017-12-31

Referensnummer: C12571/2017

Ansök här

 

Övrigt

Förmåner
Vi månar om våra anställda. Du har friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.