Sista ansökningsdag
2018-09-14
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
IT-samordnare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Kontakt
Ulf Peterson
Resultatenhetschef Bildningsförvaltningen
0226-64 56 69

IKT-utbildare/samordnare till Bildningsförvaltningen

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer i Avesta!
Avesta kommun är mitt inne i ett stort utvecklingsarbete där alla medarbetare är med och bidrar med kompetens och engagemang. Med envishet, målmedvetenhet och uthållighet har vi nått våra delmål med lysande resultat. Vi är halvvägs mot vårt stora mål: År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt. Tänka annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Vi har höga ambitioner och år 2020 ska vår grundskoleverksamhet vara bland de bästa i regionen. Vi bedriver ett målmedvetet utvecklingsarbete för att nå dit. På bildningsförvaltningen arbetar vi systematiskt och långsiktigt för att du som medarbetare ska ha ett hållbart arbetsliv. En unikt politiskt beslutad handlingsplan för arbetsmiljö och kompetensförsörjning ligger till grund för hur vi formar vår organisation för dagens och morgondagens utmaningar

Arbetsuppgifter

Avesta kommun söker en IKT-samordnare som ska fungera som ett verksamhetsnära stöd gällande IKT-frågor i förskolan, grundskolan och gymnasieskolan. IKT-samordnarna arbetar i team tillsammans med Bildningskontorets IT-strateg och representanter från förskola- och skolledning.

Du är verksam på flera av kommunens skolor och förskolor där du förväntas vara engagerad i användandet av IKT i undervisningen. Du ska också vara lösningsinriktad och initiativtagande gällande IKT-relaterade problem, support och IKT-system

Arbetsuppgifterna i allmänhet innebär att:
• fungera som pedagogiskt stöd i verksamheterna vid genomförande och förberedelser av
undervisning och IKT-relaterade aktiviteter.
• planera och genomföra utbildningsinsatser, gentemot skolornas/förskolornas personal.
• arbeta för att skapa en överblick över rådande IKT-behov både vad avser:
 * pedagogiskt stöd i undervisningen
 * utbildningsinsatser
 * hårdvara
 * programvaror
* ingå i kommunens IKT-strategigrupp och därigenom bidra till att ta fram och
genomföra strategier för skolornas/förskolornas IKT-användande.
* genomföra regelbundna inventeringar av IKT-beståndet och bistår med ett visst stöd gällande beställningar av utrustning.
* fungera som en viktig länk mellan skol- och förskoleledning, IT-strateg, IT-enhet och personal på skolorna/förskolorna.


Kvalifikationer

Du har goda kunskaper om hård- och mjukvara och erfarenhet av arbete med IKT. Erfarenhet av användande av IKT i undervisning eller stöd till pedagoger är mycket meriterande. Bakgrund som pedagog är meriterande. Du är serviceinriktad och visar på tydlig vilja och förmåga att bistå med lösningar på påtalade problem. Du är självgående och initiativtagande inom ramen för uppdraget.
Du bör ha en högskoleutbildning med inriktning mot lärare, IKT/IT eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig.
Du bör ha kunskap och erfarenhet av att arbeta med lärplattformar. Vi jobbar i pingpong på kommunens skolor. Du bör ha arbetat i molntjänster, gärna Microsofts men även generellt, även användning av smartboard är meriterande. Mycket av supporten/utbildningen mot kollegor handlar om generell datoranvändning, t ex filhantering, backup mm, samt hur man använder ett operativsystem för smarta telefoner och paddor. Ditt uppdrag innebär att du ska transportera dig mellan skolorna i kommunen och du har inte alltid tillgång till bil hos arbetsgivaren.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-01-02

Referensnummer: /2018

Ansök här

 

Övrigt

FÖRMÅNER
Hos oss har du friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta  här.