Sista ansökningsdag
2019-05-17
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Lärare i grundskolan, årskurs 4-6
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
2
Kontakt
Angelica Ask Bellman
Rektor
0226-64 59 58

Klasslärare i Fors skola

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

Denna tjänst innebär ett arbete som klasslärare på mellanstadiet på Fors skola. Fors skola ingår i By/Fors rektorsområde som består av två skolor belägna i Avestas ytterområden. Skolan, som ligger mitt i samhället i Fors men med närhet till naturen, har i dagsläget 100 elever som har sin undervisning i enparallella klasser. Lärarna arbetar i huvudsak som klasslärare med fullt pedagogiskt ansvar för den enskilda klassen. På skolorna arbetar vi aktivt med att skapa goda förutsättningar för lärande.Att elever ska känna sig trygga och trivas hos oss är viktigt.

Fors skola har en aktiv föräldraförening med syfte att vara en länk mellan skola och vårdnadshavare. Föreningen är mycket aktiv och anordnar med flertalet aktiviteter för barnen, både under och efter skoltid.

Nu söker vi klasslärare till klass 4 och till klass 6. Är du den vi söker?

Arbetsuppgifter

Tjänsterna innebär ett arbete som klasslärare i klass 4 och klass 6 i Fors skola. I arbetsuppgifterna ingår planering, genomförande och utvärdering av undervisning såväl enskilt som i samarbete med arbetslag och andra kollegor. En viktig del i arbetet är att systematiskt följa elevernas kunskapsutveckling. Arbetet utförs enligt gällande rutiner för individuella utvecklingsplaner och skriftliga omdömen.

Lärarrollen innebär att verka för att skapa en klassrumssituation där alla elever kan lyckas utifrån sina förutsättningar.

Som lärare på Fors skola ingår ansvar för att skapa och upprätthålla goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare.

Exempel på övriga arbetsuppgifter som kan förekomma:
- Rastvärd
- Beställning av läromedel och liknande i samarbete med arbetslag
- Pedagogiska luncher
- Hjälpas åt med att lösa frånvarosituationer i arbetslaget

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare och har förmågan att leda och motivera elever. Du kan skapa en trygg och lärorik undervisningssituation med engagerade och delaktiga elever.

Lärarlegitimation krävs, men om behöriga sökande saknas kan kandidat med annan relevant utbildning anställas, dock ej tillsvidare.

Ingår engelska eller musik i din lärarlegitimation är det meriterande.

Ditt ledarskap kännetecknas av omtanke, tydlighet och struktur. För att arbetet ska vara framgångsrikt behöver du ha en god samarbetsförmåga och vara relationsskapande, då goda relationer med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor är grundläggande för arbetet. Du är trygg, stabil och har god självinsikt.

Datorvana krävs samt goda kunskaper i svenska. Att kunna uttrycka sig väl i både tal och skrift är en förutsättning.Ingen erfarenhet krävs

Erfarenhet är meriterande

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-08-12

Referensnummer: C27865/2019

Ansök här

Ersättning

Löneform: Månadslön

Anställning

Vi söker en klasslärare till klass 4 samt en klasslärare till klass 6.

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.