Sista ansökningsdag
2019-01-20
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Enhetschef inom social omsorg
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Kontakt
Ann-Christine Magnusson
Socialchef
0226-64 56 38
Kontakt
Jenny Lyxell
Rekryterare
0226-64 56 89

Enhetschef till LSS

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer nu i Avesta!
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Avesta är en utvecklingskommun med framtidstro. Vi har höga ambitioner och inom LSS har vi påbörjat ett stort och långsiktigt utvecklingsarbete där brukarens delaktighet och självständighet står i fokus. Avesta kommuns LSS-verksamheter tillhör socialtjänsten, som också innefattar socialpsykiatri och IFO. Det är totalt fem enhetschefer som arbetar med LSS-verksamhet. Vi har ett nära samarbete enhetschefer emellan. Hos oss finns erfarna ledare och därför kan vi erbjuda dig som är engagerad, utvecklingsorienterad och har potential att bli en riktigt bra ledare att komma och växa hos oss.

Till sommaren går av våra enhetschefer efter lång och trogen tjänst i pension. Vi söker därför efter dig som vill vara med och göra skillnad inom funktionsnedsättningsområdet!

Arbetsuppgifter

Arbetet som enhetschef inom LSS är varierande, innehållsrikt och meningsfullt. I uppdraget ingår att leda, utveckla och följa upp verksamheten vad gäller kvalitet, personal, arbetsmiljö samt ekonomisk uppföljning med ansvar för budget. Som enhetschef för LSS har du ansvar för gruppboende och personlig assistans. Du har personalansvar för ca 40 medarbetare.

I din roll coachar du medarbetarna och är deras närmaste stöd i det dagliga arbetet samt tydliggör rutiner och mål och följer upp mot dessa. Du har också kontakt med brukare och anhöriga och samverkar med aktuella aktörer runt brukaren.

Hos oss finns stort brukarfokus och vi arbetar långsiktigt med att hitta nya metoder och vägar för att verkligen göra skillnad i människors liv. Din roll blir att tillsammans med dina medarbetare driva utvecklingsarbetet i dina grupper. En viktig aspekt är den digitala utvecklingen. Du ingår i resultatenhetens ledningsgrupp där vi vill att du är aktiv och bidrar med förslag på nya idéer och kreativa lösningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett coachande och lösningsfokuserat förhållningssätt. Genom din trygghet och förmåga att motivera och utveckla andra skapar du ett aktivt medarbetarskap och ett gott arbetsklimat. Ditt ledarskap präglas av nyfikenhet, omtanke och tydlighet. I den här tjänsten är såväl bra samarbetsförmåga som förmåga att vara självgående av största vikt.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för funktionsnedsättningsområdet. Du drivs av utvecklingsfrågor och din förmåga till nytänkande kommer vara av stor vikt för hur våra LSS-verksamheter utvecklas i praktiken. Ditt intresse för välfärdsteknologi och digital utveckling kommer att vara värdefullt idag och inför framtiden.
För att bäst möta kraven för rollen som enhetschef för LSS behöver du ha en högskoleutbildning inom socialt arbete, som socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Erfarenhet av arbete inom LSS verksamhetsområden är meriterande. Det är värdefullt om du redan nu har grundläggande kunskaper om socialrätt och LSS-lagstiftningen. Vi söker dig som har potential att bli en riktigt bra ledare. Det är meriterande om du har provat på arbete i ledande position eller på annat vis har erfarenhet av att leda grupper.

I den här rollen är det viktigt att vara kommunikativ. Du utrycker dig väl i både tal och skrift och är van att dokumentera. Du behöver kunna köra bil i tjänsten varpå B-körkort är ett krav.

Det är viktigt för oss att du har utvecklingspotential och ett stort intresse för både ledarskap och funktionsnedsättningsområdet. Är du den vi söker?

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Referensnummer: C24128/2018

Ansök här

 

Övrigt

FÖRMÅNER
Hos oss har du friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym alla dagar i veckan samt fria bad i kommunens badhus.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.