Sista ansökningsdag
2019-01-18
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Elevassistent
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Kontakt
Mikael Isaksson
Rektor Johan-Olovskolan
0226-645941
Fackling företrädare
För kontaktuppgifter till din facklig representant se:
www.avesta.se/jobb Fackliga organisationer

Elevassistent

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer nu i Avesta!
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Johan-Olovskolan i Horndal är en F-9 skola med ca 260 elever. Johan-Olovskolan ligger i norra delen av Avesta kommun, nära till grönområden, simhall och bibliotek. På skolan finns fritidshem, förskoleklass samt en samverkan med den närliggande förskolan. På Johan-Olovskolan arbetar vi medvetet och systematiskt med skolutvecklingsfrågor med fokus på kvalitetshöjande insatser samt ett långsiktigt arbete kring trygghet och trivsel. Vi anser att samarbete och kollegialt lärandet är nyckeln till att höja och stärka kompetensen hos våra medarbetare på Johan-Olovskolan. På vår skola ingår därför våra medarbetare i arbetslag och i ämneslag där var och en spelar en viktig roll i vårt gemensamma arbete med och strävan mot att utveckla skolans verksamhet.

Arbetsuppgifter

Arbetet som elevassistent innefattar dels riktat stöd till elever på individnivå, samt undervisning i mindre elevgrupp. Undervisningen sker i samverkan med lärare och med fortlöpande handledning. Elevgruppen består av totalt 24 elever i årskurs 2.
Till arbetsuppgifterna hör att aktivera eleverna på raster samt att vara rastvakt. Vidare ingår pedagogisk lunch. Då arbetsuppgifterna innehåller undervisning är det meriterande att du arbetat med barn och undervisning.

Kvalifikationer

Det är viktigt att du har en god social och initiativtagande förmåga då arbetet i skolan förutsätter ett nära samarbete med pedagoger och samverkan med annan personal. Du är trygg, stabil och har självinsikt och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du har goda erfarenheter av att arbeta med barn i lägre åldrar, där du anpassar arbetsuppgifter och förhållningssätt gentemot eleverna med utgångspunkt från deras olika förutsättningar och behov. Du bär förmågan att arbeta självständigt då du med handledning av pedagoger, kommer att arbeta med stöd och undervisning riktat till enskild elev och mindre elevgrupp.Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-01-28
Tillträde kan ske tidigare i överenskommelse med sökande.

Tidsbegränsad till: 2019-06-13

Referensnummer: C24121/2018

Ansök här

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta  här.