Sista ansökningsdag
2019-01-15
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Socialsekreterare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
2
Kontakt
Roland Lindén
Enhetschef
0226-645388
Fackling företrädare
Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:
www.avesta.se/fackliga-organisationer

Socialsekreterare vuxen

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer nu i Avesta!
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Socialtjänsten i Avesta arbetar på olika sätt för att utveckla utrednings- och uppföljningsarbetet kring barn, familjer, ungdomar och vuxna. Vi söker nya metoder och utvecklar intern och extern samverkan för att på bästa sätt göra bra bedömningar och hitta verksamma lösningar på de behov vi möter.

Vi förstärker nu vår vuxenhet och söker därför två handläggare till ärenden med inriktning vuxen och missbruk, där en av tjänsten kommer vara något mer inriktad mot psykiatri. Tjänsterna tillhör vuxenenheten och ingår i ett team på fyra medarbetare som arbetar med psykiatri i och missbruksärenden.

Lockas du av tanken på att få arbete med klienter som rör sig inom både missbruk och psykiatri? Trivs du i mötet med olika individer och att få vara med hjälpa andra till bättre möjligheter?

Då kan det här vara intressant för dig!

Arbetsuppgifter

Som vuxenhandläggare arbetar du med myndighetsutövning och beslutsfattande enligt socialtjänstlagen. Detta innebär att utreda, pröva och besluta om den enskildes behov av bistånd och insatser enligt SoL, samt att följa upp de beviljade insatserna på individnivå.

Arbetet innebär kontakter med enskilda och anhöriga, samt samverkan med externa parter utifrån individens behov av exempel missbruksvård, vuxenpsykiatrin och social omsorg.

Tjänsten innebär ett utredande arbete med många samverkansformer och många olika kontakter. Du träffar klienter, planerar, utreder, beslutar och följer upp dina ärenden. Du samverkar med sip, ärendedragning inom enheten och har nära kontakt med bland annat boendestöd och öppenvården inom missbruk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av att utreda och handlägga ärenden inom socialtjänsten (SoL). För arbetet krävs kunskap gällande lagar, förordningar och författningar samt de riktlinjer och rutiner som finns inom området. Utbildning och kunskap inom socialrätt är meriterande.

Vi söker dig som delar våra värderingar om ett tydligt klientperspektiv, som beaktar och värdesätter ett gott bemötande och där stor vikt läggs på individens delaktighet. Har du kunskap och erfarenhet från ett lösningsfokuserat arbetssätt är detta meriterande.

Som handläggare ansvarar du för att driva dina egna arbetsprocesser. Det är viktigt att du är noggrann, strukturerad och har en god förmåga att kunna sortera och prioritera vad som behöver göras på kort och lång sikt. Inom arbetsgruppen fördelas ärenden utifrån behov men ni stöttar och arbetar också tillsammans när så krävs, vilket kräver att du är flexibel och har lätt för att samarbeta med andra.

En stor del av ditt arbete handlar om kommunikation, det är därför ett krav att du har goda kunskap i svenska språket, i både tal och skrift. Du har vidare god datavana för att kunna skriva utredningar och sköta annan dokumentation. Vi arbetar i verksamhetssystemet Procapita och det är värdefullt om du har erfarenhet av detta eller andra dokumentationssystem.

Då tjänstens ibland innebär besök och vårdplanering hos klienter ute i våra verksamheter eller på annan ort så är körkort ett krav.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C23483/2018

Ansök här

 

Övrigt

FÖRMÅNER
Hos oss har du friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym alla dagar i veckan samt fria bad i kommunens badhus.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.