Sista ansökningsdag
2017-04-26
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Stödassistent
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
4
Kontakt
Lasse Sjöström
Enhetschef
0226-645827
Fackling företrädare
Kontaktuppgifter till din fackliga representant se: www.avesta.se/Lediga jobb/Fackföreningar

Stödassistenter till vårt helt nya serviceboende

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer i Avesta!
Avesta kommun är mitt inne i ett stort utvecklingsarbete där alla medarbetare är med och bidrar med kompetens och engagemang. Med envishet, målmedvetenhet och uthållighet har vi nått våra delmål med lysande resultat. Vi är halvvägs mot vårt stora mål: År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt. Tänka annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

På Avesta kommuns omsorgsförvaltning arbetar vi efter värdegrunden att alla människor vi möter har samma värde och är unika. Vi ska se, förstå och visa respekt för det unika.

Nu söker vi fyra stödassistenter till vårt helt nybyggda serviceboende på Annexgatan i Krylbo. Serviceboendet på Annexgatan är helt nybyggt och kommer vara inflyttningsklart i september 2017. Boendet rymmer 11 lägenheter varav en gemensamhetslägenhet och en personallägenhet. Som serviceboende kommer Annexgatan ligga i framkant vad gäller tekniska och pedagogiska hjälpmedel framförallt via dator och kognitiva hjälpmedel.

Vill du vara med på denna spännande uppstart av ett helt nytt LSS-boende? Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Att vara Stödassistent är ett ansvarsfullt arbete som ger personlig utveckling och mycket glädje tillbaka. Ditt arbete utgår från brukarens genomförandeplan som är upprättad för att tillgodose brukarens behov och beslut. Här är du med och möjliggör brukarens delaktighet, utveckling och ökade självständighet. Arbetet innefattar att stötta insatser såsom matlagning, promenader, personlig hygien, städning, viss ledsagning och inköp.

Som stödassistent på Annexgatan kommer du arbeta aktivt med kognitiva hjälpmedel och en pedagogisk plattform som tar sin utgångspunkt i den enskildes intressen, förtydligande pedagogik och lågaffektivt bemötande.

En stor del av ditt arbete är att planera och samordna brukarens dagliga aktiviteter, du kommer också att vara stöd vid fritidsaktiviteter. Andra vanliga arbetsuppgifter är att bistå vid habilitering, dokumentera, följa upp genomförandeplaner samt att deltaga i introduceringen av nya medarbetare. Arbetet består av både dag, kväll, natt, och dygntjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett intresse av att hålla dig uppdaterad inom verksamhetsområdet och vi tror att du trivs med att finnas till för personer med särskilda behov.

Du har en för arbetet godkänd gymnasial utbildning som undersköterskeutbildning med inriktning funktionsnedsättning, barn- och fritidsprogrammet med inriktning funktionsnedsättning eller annan utbildning arbetsgivaren finner likvärdig. Du innehar en kunskap om funktionsnedsättningar. Har du utbildning i alternativ och kompletterande och kommunikation (AKK) är detta meriterande. Erfarenhet av arbete med människor med särskilda behov är ett krav och tidigare arbete inom psykiatrin är meriterande.

Ditt mål är att ge omsorg av högsta kvalitet och du sätter alltid brukaren i fokus. Du har en god samarbetsförmåga d.v.s. kan relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du anpassar sättet du förmedlar ditt budskap till olika personer och du har förmågan att behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du uppvisar personlig mognad, är ansvarstagande och har ett förhållningssätt som värnar om brukarens integritet.

Eftersom du kommer att vara ett stöd vid brukarens fritidsaktiviteter är det av vikt att du kan delta vid t.ex. promenader, badhusbesök, uteaktiviteter, resor och liknande. Då en stor del av dina arbetsuppgifter handlar om att kommunicera med olika parter samt att arbeta med dokumentation krävs goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Grundläggande datakunskaper för att kunna dokumentera och schemalägga är ett krav.

Körkort är ett krav.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2017-09-25

Referensnummer: C12266/2017

Ansök här

 

Övrigt

Förmåner
Vi månar om våra anställda. Du har friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.