Sista ansökningsdag
2017-05-07
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Lärare i grundskolan, årskurs 4-6
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
2
Kontakt
Björn Hansson
Bildningschef
0226-64 52 00
Kontakt
Bengt Albertsson
Resultatenhetschef Grundskola
0226-645149

För dig som sökt arbetsintegrerad utbildning - Grundlärarprogrammet åk 4-6, Högskolan Dalarna

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer i Avesta!
Avesta kommun är mitt inne i ett stort utvecklingsarbete där alla medarbetare är med och bidrar med kompetens och engagemang. Med envishet, målmedvetenhet och uthållighet har vi nått våra delmål med lysande resultat. Vi är halvvägs mot vårt stora mål: År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt. Tänka annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Vi har höga ambitioner och år 2020 ska vår grundskoleverksamhet vara bland de bästa i regionen. Vi bedriver ett målmedvetet utvecklingsarbete för att nå dit. På bildningsförvaltningen arbetar vi systematiskt och långsiktigt för att du som medarbetare ska ha ett hållbart arbetsliv. En unikt politiskt beslutad handlingsplan för arbetsmiljö och kompetensförsörjning ligger till grund för hur vi formar vår organisation för dagens och morgondagens utmaningar.

Nu har du som sökt arbetsintegrerad utbildning, Grundlärarprogrammet åk 4-6, Högskolan Dalarna en unik chans att studera samtidigt som du jobbar. Denna kombination ger dig möjlighet till ett yrkesmässigt försprång och stora utvecklingsmöjligheter då du under hela studietiden direkt kan applicera det du lär dig i verkligheten, i vår verksamhet.

Arbetsuppgifter

Arbetsintegrerad utbildning
Du kombinerar dina studier med arbete som lärare i Avesta kommun och får lön under hela studietiden. Anställningen består av 50% undervisning på skolan och studiefart 75% arbetsintegrerade studier. Efter examen kan du ansöka om lärarlegitimation.

Sedvanligt anställningsavtals skrivs och förnyas årsvis under förutsättning att du klarar dina studier och klarar dina åtaganden i skolan.

Din lön är minst 18.000 kronor per månad. Lönen består av två delar; 9.000 kronor för studiedelen och minst 9.000 kronor för anställningsdelen. Lönen för anställningen är förhandlingsbar och sätts individuellt. Du kan komplettera med studiestöd från CSN

Grundskollärare no/teknik, åk 4-6, Avesta kommun
Du får stöd och handledning i rollen som lärare under hela studietiden. I takt med att du utvecklas får du också ett utökat eget ansvar i lärarrollen.

I arbetet som lärare planerar, genomför och utvärderar du undervisning såväl enskilt som i samarbete med arbetslag och andra kollegor. En viktig del i arbetet är att systematiskt följa elevernas kunskapsutveckling. Du arbetar enligt gällande rutiner för individuella utvecklingsplaner och skriftliga omdömen och du skapar en klassrumssituation där alla elever kan lyckas utifrån sina förutsättningar. I samråd med elevhälsoteamet arbetar du även för att relevanta åtgärder sätts in för elever i behov av ytterligare stöd.

Som lärare är det viktigt att du har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. I arbetsuppgifterna ingår löpande kontakt med vårdnadshavare. Du behöver också ha en god överblick och omsorg över dina elevers skoldag och sociala situation som helhet.

Som lärare hos oss ingår det tid i din tjänst för kollegialt lärande. Kvalitetsutveckling av verksamheten är en viktig del av vårt arbetssätt.

Kvalifikationer

För att få en läraranställning i programmet ”arbetsintegrerade studier” krävs att du blir antagen till Grundlärarprogrammet Grundskolans Årskurs 4 – 6, 240 högskolepoäng (HDA-H2VJN) vid Högskolan Dalarna.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för pedagogik inom grundskolan, naturorienterade ämnen och teknik samt har en förmåga att reflektera över dig själv och ditt eget lärande.

I Avesta kommun lägger vi stor vikt vid det pedagogiska ledarskapet i klassrummet. Vi söker dig som har förmåga och utvecklingspotential att motivera och skapa engagemang samtidigt som du är en tydlig ledare. Vi är övertygade om att ordning, reda och tydlighet i kombination med lyhördhet och omtanke tar fram det bästa hos såväl barn som vuxna. Ett gott omdöme och hög integritet är viktigt då vi vill att du ska vara en vuxen förebild för eleverna och inte bara leda utifrån gällande rutiner utan också med hänsyn till etiska ställningstagande.

Vi söker dig som är kommunikativ och har en god samarbetsförmåga. Du har utvecklingspotential när det gäller förmåga att skapa och upprätthålla förtroendefulla relationer till såväl kollegor som elever, vårdnadshavare och andra eventuella aktörer runt eleven. Då läraryrket är komplext och för att klara den arbetsintegrerade utbildningen tror vi att det är av stor vikt att du har förmåga att strukturerar och organisera ditt arbete på såväl kort som lite längre sikt.

Det händer mycket inom pedagogiken, ett intresse för digital utveckling och IKT som pedagogiskt verktyg är av vikt. Du behöver också ha grundläggande IT-kunskaper för att klara det dagliga arbetet.

I Avesta kommun har vi hög ambitioner och söker därför dig som är beredd att sätta ribban högt och göra det som krävs för att varje elev ska lyckas och vara så väl förberedd som möjligt för nästa steg i deras utbildning. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – Vill du vara med?

Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Referensnummer: C12763/2017

Ansök här

 

Övrigt

FÖRMÅNER
Hos oss har du friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta  här.