Sista ansökningsdag
2019-02-20
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
4
Kontakt
Tove Winqvist
Enhetschef
0226-645403
Fackling företrädare
Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:
www.avesta.se/fackliga-organisationer

Nattpatrull Avesta

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

På Avesta kommuns omsorgsförvaltning arbetar vi efter värdegrunden att alla människor vi möter har samma värde och är unika. Vi ska se, förstå och visa respekt för det unika.
Nattpatrullen är i en spännande förändringsprocess och du har nu möjlighet att vara med och påverka det framtida arbetet. Vi söker nu fyra undersköterskor till vår nattpatrull som utgår från Avesta. Du kommer att vara en av undersköterskorna i ett arbetslag som består av flertalet medarbetare.

Vi söker dig som älskar att jobba med äldre, speciellt på natten med allt vad det innebär. Undersköterskor som lockas av de uppgifter och egna utmaningar som vård på natten innebär när de flesta andra sover. För dig som längtar efter friheten i vardagen som nattarbete resulterar i, välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som undersköterska inom Avesta kommun är ditt mål att ge omsorg av högsta kvalitet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att tillgodose brukarnas individuella behov av omsorg i det egna hemmet utifrån beviljat bistånd av socialtjänstlagen. Du kommer att arbeta efter genomförandeplanen som finns för varje brukare. Du kommer att köra med hemtjänstens bilar till olika brukare där du hjälper dem med t.ex. personlig omvårdnad, kvällsrutiner, hygien samt andra situationer där brukaren behöver hjälp. I arbetet förekommer även medicinsk omvårdnad på delegering från sjuksköterska. Brukarna har trygghetslarm som du och din kollega ansvarar för nattetid. Det kommer vara flera patruller som servar hela Avesta kommun med omnejd.

Arbetet är delvis fysiskt ansträngande med tyngre lyft, förflyttningar och rörelse i form av t.ex. trappor till brukarnas boende. Du kommer att hantera larm, dokumentera och sköta avvikelserapportering. I arbetet ingår disponibel tid vilket kan innebära arbete på andra avdelningar i kommunen.

Arbetet sker kväll och natt. Visst ensamarbete kan förekomma.

Kvalifikationer

Arbetet kräver att du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter. Du har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och du är lugn i pressade situationer. Ditt mål är att ge omsorg av högsta kvalitet och du sätter alltid brukaren i fokus. Du har förmågan att tänka ur ett etiskt perspektiv och har väl grundade värderingar. Du har också lätt för att samarbeta och tycker om att arbeta med människor.

Godkänd undersköterskeutbildning och erfarenhet från vårdnära yrken är ett krav. Har du erfarenhet av arbete med dementa personer är det meriterande. Arbetet innebär både kommunikation och dokumentation vilket kräver goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Grundläggande datakunskaper för att kunna dokumentera, schemalägga och sköta självservice är också ett krav.

Har du kunskap om sondmatning och stomier är detta meriterande. Eftersom arbetet innefattar tunga förflyttningar och mycket rörelse bör du ha en fysik som klarar detta. Du ska inneha körkort och kunna köra bil i tjänsten.

Urval och intervjuer för tjänsterna kan ske löpande under annonstiden.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C25035/2019

Ansök här

 

Övrigt

FÖRMÅNER
Hos oss har du friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym alla dagar i veckan samt fria bad i kommunens badhus.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.