Sista ansökningsdag
2019-05-26
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Biträdande rektor
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Kontakt
Rolf Engman
Gychef/Rektor
0226-645256
Fackling företrädare
Fackliga företrädare
www.avesta.se/fackliga-organisationer

Karlfeldtgymnasiet söker 1 biträdande rektor

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

Karlfeldtgymnasiet gör stora satsningar på elever i behov av särskilt stöd. Vi har speciallärare och specialpedagoger som driver vårt Studiero där elever ges möjlighet till särskilt stöd. Vi har också stödstugor i matematik, svenska och engelska. Alla elever ska synas och känna sig trygga och trivas på vår skola vilket genomförs genom ett bra och engagerat samarbete med elevhälsa, lärare och övrig personal.

Skolan satsar på kombinationen idrott och studier. Vårt idrottsgymnasium tilltalar ungdomar i både ishockey och fotboll samt individuella idrotter och E-sport. Det centrala läget gör att det är gångavstånd till olika aktiviteter som ishall, fotbollsplan, skatepark eller simhall.

Skolan har ca 800 elever och vi jobbar i programarbetslag som leds av en programutvecklare. Vi kan erbjuda en spännande och lärorik arbetsplats och söker dig som tycker om att jobba med ungdomar. Bli en av vår del av kompetenta personalgrupp där kunskap, engagemang och drivkraft blandas med utvecklingsbenägenhet och prestigelöshet.

Industritekniska programmet satsar för att möta näringslivets behov av kvalificerad arbetskraft gällande driftsäkerhet och underhåll.

Vill du bli en av oss?
Välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill utveckla dina ledaregenskaper tillsammans med oss på Karlfeldtgymnasiet. Du kommer att ha ett mycket nära samarbete med rektor och med ytterligare två biträdande rektorer i det pedagogiska och organisatoriska utvecklingsarbetet. Du kommer att få ansvara för det operativa arbetet i främst högskoleförberedande program samt idrottsutbildningarna under övergripande ledning av rektor. Det är av stor vikt att du har en akademisk bakgrund. Erfarenhet som rektor eller biträdande rektor är en merit.

Kvalifikationer

Vi söker dig som sätter elevens behov i centrum och har en ambition att vara med och göra skillnad med ett tydligt elev- och resultatfokus. Du som ledare bör vara lyhörd, tydlig och skapa goda relationer och ha förmågan att entusiasmera och ha en god dialog med elever, föräldrar och kollegor för att skapa delaktighet och medinflytande. Du anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren. Du som person har mod och förmåga att lösa och identifiera problem i vardagen och lösa dem på ett konstruktivt sätt tillsammans med ledningsgruppen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du har erfarenhet av ledarskap och arbetat inom skolans värld. Vi söker dig som vill arbeta nära tillsammans med kollegorna i ledningsgruppen. Meriterande om du också har erfarenheter inom idrottsrörelsen.



Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-08-05

Referensnummer: C27620/2019

Ansök här

Ersättning

Löneform: Månadslön

Anställning

Arbetstid:  Dagtid

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta  här.