Sista ansökningsdag
2017-04-30
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Miljövårdsdirektör
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Kontakt
Arne Hjorth
Samhällsbyggnadschef
0226-64 50 54
Kontakt
Jenny Lyxell
HR-konsult Kompetensförsörjning
0226-64 56 89

Miljöchef

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer i Avesta!
Avesta kommun är mitt inne i ett stort utvecklingsarbete där alla medarbetare är med och bidrar med kompetens och engagemang. Med envishet, målmedvetenhet och uthållighet har vi nått våra delmål med lysande resultat. Vi är halvvägs mot vårt stora mål: År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt. Tänka annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

V-Dala Miljö- och byggförvaltning handlägger och förvaltar miljö-, kart-/mät- och plan-/byggfrågor för tre kommuner i norra Västmanland och södra Dalarna – Avesta, Fagersta och Norberg. Värdkommun och arbetsgivare är Avesta men arbete och ansvar spänner över alla tre kommunerna med deras olika förutsättningar. Förvaltningen lyder under en likaledes kommungemensam nämnd, V-Dala Miljö- & byggnadsnämnd med representation från alla tre kommuner. Verksamhetsområdet omfattar 1427 km² med c:a 42 500 innevånare. Såväl nämnd som förvaltning sorterar under Avesta kommuns organisation. Totalt har förvaltningen drygt 50 anställda.

Förvaltningen är uppdelad i fyra enheter: Miljö, Kart & mät, Plan & bygg och Administration (även innefattande naturvård och energirådgivning). Förvaltningens resurser är goda och vi gläds varje dag åt det nära samarbetet mellan alla förvaltningens enheter och mellan förvaltningen och våra kommuners olika delar. Förvaltningschef är samhällsbyggnadschefen. Miljöenheten har 16 anställda och handhar alla ärenden inom miljövård, miljötillsyn, livsmedelskontroll, hälsoskyddskontroll, naturvård etc. Enhetschef är miljöchefen.

Arbetsuppgifter

Du driver och utvecklar miljöenheten självständigt i nära samarbete med samhällsbyggnadschefen och Miljö- och byggnadsnämnden. Du samlar och stödjer enhetens expertkompetens genom god organisation och öppen dialog, men också genom eget kunnande inom enhetens verksamhetsområde, inte minst de juridiska aspekterna.

Du ingår i förvaltningschefens ledningsgrupp och tar där delat ansvar i hela den verksamhet förvaltningen omfattar. Du deltar också som expert i kommunala och mellankommunala sammanhang. Det dagliga arbetet sker i alla våra tre kommuner, med allt vad det innebär av breda kontaktytor och varierande sammanhang.

Du har ansvar för enhetens personal och driver frågor som rekrytering, vidareutveckling och kompetenshöjning tillsammans med enheten och övrig förvaltningsledning.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs relevant akademisk utbildning inom miljöområdet och goda kunskaper i miljörätt och förvaltningsrätt. Erfarenhet av tillsyns- och kontrollfrågor inom miljö- och hälsoskydd samt livsmedelsfrågor är meriterande.

Vi ser gärna att du tidigare arbetat som ledare. Erfarenhet av arbete i politiskt styrd verksamhet är meriterande. Samspelet inom kommuner, förvaltning och enhet är mycket betydelsefulla. Dina personliga egenskaper är därför av stor vikt för vår samlade bedömning. Vi söker dig som är trygg i dig själv och har förmåga att skilja på det personliga och professionella. Du är serviceinriktad, kommunikativ och uttrycker dig väl i tal och skrift samt har god samarbetsförmåga. Vi har ett mål och resultatinriktat arbetssätt. Du behöver tycka om utveckling, nya arbetssätt och i komplicerade sammahang ha ett klart fokus på lösningarna.

Du kommer köra bil i tjänsten varpå B-körkort krävs.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C12500/2017

Ansök här

 

Övrigt

FÖRMÅNER

Vi har Medflyttarservice. Vi erbjuder stöd för att hitta arbete till eventuell medflyttare men också vid behov stöd avseende boende, barnomsorg, skola, fritids- och föreningsliv.

Hos oss har du friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta  här.