Sista ansökningsdag
2019-02-11
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Fastighetschef
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Kontakt
Matts Lidhagen
Rekryteringskonsult Mercuri Urval
019-19 68 07

VD Gamla Byn AB

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

Gamla Byn AB med dotterbolaget Avesta Industristad AB är en fastighetskoncern som till 100% ägs av Avesta kommun. Gamla Byn AB i Avesta bedriver fastighetsförvaltning av egna bostäder och verksamhetslokaler, exempelvis skolor, förskolor och äldreboenden. Lägenhetsbeståndet uppgår till drygt 1000 lägenheter med en sammanlagd yta av ca 70 000 kvm och lokalbeståndet uppgår till ca 125 000 kvm. Dotterbolaget Avesta Industristad AB bedriver fastighetsförvaltning av egna kommersiella lokaler främst industrilokaler. Vid Avesta Industristad uppgår lokalbeståndet till ca 100 000 kvm och har genomgående hög standard. Båda bolagen, med en omsättning på ca 250 MSEK och med 33 anställda, har samma politiska styrelse.

Arbetsuppgifter

Som VD leder du bolagen tillsammans med dina 32 medarbetare som arbetar med fastighetsekonomi, fastighetsdrift och fastighetsunderhåll, fastighetsprojekt samt fastighetsadministration. Båda bolagen är en viktig del av det moderna samhällets infrastruktur och bidrar starkt i utvecklingen av Avesta kommun som en attraktiv etablerings- och bostadsort för såväl näringsliv som boende.

VD:s uppgift blir att ta tillvara de starka värden som Gamla Byn AB och Avesta Industristad AB representerar. Att skapa förutsättningar för en fortsatt  positiv utveckling av bolagen blir en viktig del i arbetet. Ett löpande förändringsarbete pågår kontinuerligt i nära dialog med ägaren, Avesta kommun. Som VD arbetar du både strategiskt och operativt. Du ingår som en viktig del i kommunens koncernledningsgrupp som leds av kommundirektören. Du behöver vara bra på att skapa förtroende och att upprätthålla goda relationer då dina kontaktytor blir många, dels externt mot exempelvis näringslivet men även internt inom kommunens olika förvaltningar.

Kvalifikationer

För att bli framgångsrik i rollen bör du ha god teknisk och ekonomisk kompetens samt erfarenhet från fastighetsbranschen och/eller byggbranschen. Du har med dig gedigen beställarkompetens samt ett dokumenterat framgångsrikt ledarskap som präglas av tydlighet och omtanke. Du är resultat- och målorienterad samt har ett affärsmässigt förhållningssätt. Du har mycket god kommunikativ förmåga, personlig integritet samt god samarbetsförmåga. Har du erfarenhet av att arbeta med kommersiella lokaler är det en meriterande. Förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar och arbetar är ett måste.

Välkommen till en kommun med vinnarskalle!

Låter det intressant?
Gamla Byn AB samarbetar med Mercuri Urval i den här rekryteringsprocessen: Välkommen med ditt CV och personligt brev senast den 11 februari via www.mercuriurval.com (ref.nr SE-13515). Vid frågor kontakta Matts Lidhagen, Mercuri Urval på tel. 019-19 68 07.

Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Referensnummer: C24588/2019

Ansök här

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.