Sista ansökningsdag
2017-04-24
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Speciallärare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
2
Kontakt
Monica Anderstedt
Rektor
0226-645294
Kontakt
Kajsa Orre Engvall
Biträdande rektor
0226-645601

Domarhagsskolan 7-9 söker speciallärare/specialpedagog

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer i Avesta!
Avesta kommun är mitt inne i ett stort utvecklingsarbete där alla medarbetare är med och bidrar med kompetens och engagemang. Med envishet, målmedvetenhet och uthållighet har vi nått våra delmål med lysande resultat. Vi är halvvägs mot vårt stora mål: År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt. Tänka annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

DOMARHAGSSKOLAN - en skola i centrala Avesta
På Domarhagsskolan går idag cirka 320 elever och vi har många elever som står på kö för att få börja hos oss. Det är roligt att vara en skola som många vill gå på men det krävs hårt arbete och goda medarbetare att leva upp till vårt rykte. Vi ligger nära centrum och skolan sitter ihop med Karlfeldtgymnasiet. I en ständigt föränderlig värld, är det viktigt att inte skolan står still. Vi vill ständigt förbättra vår verksamhet vilket låter sig göras med en positiv, kompetent och driven personal. Vi har ett medvetet arbete med trygghet och trivsel. Där är arbetslagen, närhet till lärarna och egna hemklassrum för alla klasser viktiga grundpelare. Detta ger resultat som inte bara syns i våra utvärderingar utan märks på hela skolans atmosfär. För att förbättra skolans resultat arbetar vi med kollegialt lärande inom de områden vi ser att vi behöver utveckla.
För oss är det viktigt att lärare ska kunna vara lärare. Därför har vi anställt resurslärare, assistenter och skolvärdar på skolan för att avlasta med de kringuppgifter som finns.
Vi har en god anda på skolan och medarbetare som trivs.
Du blir en viktig del i vårt resursteam!
Är du den drivna läraren som vi söker - som brinner för att göra skillnad för våra ungdomar och som vill utvecklas i yrket? Då är du välkommen att söka som lärare hos oss!
Se hemsida: www.avesta.se/domarhagsskolan

Arbetsuppgifter

Som speciallärare/specialpedagog hos oss arbetar du tillsammans med personal och ledning och bidrar till utveckling av det inre pedagogiska arbetet så att verksamheten kan erbjuda goda lärmiljöer och ge de elever som är i särskilt behov av det, stöd och hjälp.
Du kommer att:
-utforma och delta i arbetet med att genomföra åtgärdsprogram i samverkan med berörda samt stödja elever och utveckla verksamhetens lärmiljöer.
-arbeta med elever i behov av stöd utifrån beslut av rektor.
-genomföra pedagogiska utredningar och analysera svårigheter på organisations-, grupp- och individnivå.
-bistå rektor med att identifiera, analysera och medverka i det förebyggande arbetet och därmed undanröja hinder och svårigheter i skolan.
-vara en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor.
-medverka vid utveckling av pedagogiskt arbete, material och hjälpmedel, med målet att kunna möta behoven hos alla elever.
-utveckla och kvalitetssäkra de specialpedagogiska metoderna utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet.
Som specialpedagog på hos oss kommer du att vara knuten till skolans resursteam (skolsköterska, kurator, speciallärare, skolgrupp).

Kvalifikationer

Vi söker behöriga speciallärare med specialpedagogisk erfarenhet, samt med lärarexamen mot senare år.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs

Erfarenhet av liknande arbete är meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid
100%

Tillträde: 2017-08-14

Referensnummer: A672182/2017

Ansök här

Ersättning

Löneform: Månadslön

Löneförmåner

Vi månar om våra anställda. Du har friskvårdstimme/ friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym, fria bad i
kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar.

Anställning

Arbetstid:  Dagtid