Sista ansökningsdag
2018-12-10
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Lärare i fritidshem/Fritidspedagog
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Kontakt
Angelica Ask Bellman
Rektor
0226-64 59 58

Fritidspedagog, Fors skola

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer nu i Avesta!
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Fors skola ingår i By/Fors rektorsområde som består av två skolor belägna i Avestas ytterområden. Fors skola har i dagsläget 120 elever. På skolan finns fritidshemmet Kluringen. I skolan och på fritidshemmet arbetar vi aktivt med att skapa goda förutsättningar för lärande, att elever ska känna sig trygga och att trivas hos oss

Fors skola har en aktiv föräldraförening med syfte att vara en länk mellan skola och vårdnadshavare. Föreningen är mycket aktiv och anordnar med flertalet aktiviteter för barnen, både under och efter skoltid.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår planering, genomförande och utvärdering av undervisning på fritids, såväl enskilt, som i samarbete med arbetslaget och andra kollegor. Exempel på undervisning på fritidshemmet kan vara skapande, utforskande eller fysiska aktiviteter såväl utomhus som inomhus. Eftersom arbetsuppgifterna ofta består av ett aktivt deltagande i de aktiviteter som organiseras, bör du vara i god fysisk form. Du kommer att ansvara för öppning och stängning av fritidshemmet beroende på schema.

Under skoldagen finns du med i klass som resurs. Du verkar för att skapa en miljö där alla elever kan lyckas utifrån sina förutsättningar.
Du ansvarar för att skapa och upprätthålla goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare.

I arbetsuppgifterna ingår löpande kontakt med vårdnadshavare. Du ansvarar även för att ha en god överblick och omsorg över elevernas tid på fritidshemmet samt deras sociala situation.

Övriga arbetsuppgifter som kan förekomma:
- Rastvärd
-Beställning av läromedel och liknande i samarbete med arbetslag
- Pedagogiska luncher-
-Hjälpas åt med att lösa frånvarosituationer i arbetslaget.

Kvalifikationer

Fritidspedagog examen är avgörande men om behöriga sökande saknas kan kandidat med annan relevant utbildning anställas dock ej tillsvidare.

Du har körkort och tillgång till bil.

Du är en trygg, stabil person som tar initiativ i arbetslaget. Du kan skapa engagemang och delaktighet med ditt ledarskap.

Du är strukturerad och planerar och organiserar verksamheten tillsammans med arbetslaget. Du är tydlig och självgående och tar ansvar för verksamheten och dess innehåll.

Du är social och mån om att ha goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Du samarbetar bra med andra människor.


Ingen erfarenhet krävs

Erfarenhet av arbete i fritidshem är meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-01-02
2019-01-02 eller enligt överenskommelse.

Referensnummer: C22977/2018

Ansök här

Ersättning

Löneform: Månadslön

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta  här.