Sista ansökningsdag
2019-06-16
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Lärare i fritidshem/Fritidspedagog
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Kontakt
Angelica Ask Bellman
Rektor
0226-64 59 58

Fritidspedagog

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

By skola ingår i By/Fors rektorsområde som består av två skolor belägna i Avestas ytterområden. Skolan ligger placerad mitt i By Kyrkby, ett stenkast från kyrkan, och med naturen in på knuten. By skola har i dagsläget 88 elever som har sin undervisning i enparallelliga klasser. Lärarna arbetar i huvudsak som klasslärare med fullt pedagogiskt ansvar för den enskilda klassen. På skolorna arbetar vi aktivt med att skapa goda förutsättningar för lärande, att elever ska känna sig trygga och att trivas hos oss.

By skola har en aktiv föräldraförening med syfte att vara en länk mellan skola och vårdnadshavare. Föreningen är mycket aktiv och anordnar aktiviteter för barnen efter skoltid. De tar också ett stort ansvar för skolans skridskoplan under vintern.

Nu söker vi en fritidspedagog till fritidshemmet Byåsen. Är du den vi söker?

Arbetsuppgifter

Beskrivning av arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår planering, genomförande och utvärdering av undervisning på fritids, såväl enskilt, som i samarbete med arbetslaget och andra kollegor. Exempel på undervisning på fritidshemmet kan vara skapande, utforskande eller fysiska aktiviteter såväl utomhus som inomhus. Eftersom arbetsuppgifterna ofta består av ett aktivt deltagande i de aktiviteter som organiseras, bör du vara i god fysisk form och vara stresstålig.

Du verkar för att skapa en miljö där alla elever kan lyckas utifrån sina förutsättningar.
Du ansvarar för att skapa och upprätthålla goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare.

I arbetsuppgifterna ingår löpande kontakt med vårdnadshavare. Du ansvarar även för att ha en god överblick och omsorg över elevernas tid på fritidshemmet samt deras sociala situation.
Övriga arbetsuppgifter som kan förekomma:
- Rastvärd
-Beställning av läromedel och liknande i samarbete med arbetslag
- Pedagogiska luncher
-Hjälpas åt med att lösa frånvarosituationer i arbetslaget.
- Stötta en enskild elev eller stötta i klass under skoldagen.Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad fritidspedagog. Om behöriga sökande saknas kan kandidat med annan relevant utbildning anställas, dock ej tillsvidare. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Ditt ledarskap kännetecknas av omtanke, tydlighet och stabilitet. Du kan ta egna initiativ.

För att arbetet ska vara framgångsrikt behöver du ha en god samarbetsförmåga och vara relationsskapande, då goda relationer med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor är grundläggande för arbetet. Du är en trygg person som har god självinsikt.

Du har förståelse för elevernas olika förutsättningar och du anpassar information och aktiviteter efter detta.

Datorvana är viktigt. Goda kunskaper i svenska och att kunna uttrycka sig väl i både tal och skrift är en förutsättning.

Erfarenhet är meriterande.

Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-08-12

Tidsbegränsad till: 2020-06-18

Referensnummer: C28875/2019

Ansök här

Ersättning

Löneform: Månadslön

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.