Sista ansökningsdag
2019-02-11
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Barnskötare
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Kontakt
Maria Hedström
Förskolechef
0226-645597

Vik. Barnskötare på Blåkullen 3

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

Vikariatet är på avdelning Bobbo på Blåkullen 3.

Arbetsuppgifter

Som barnskötare ansvarar du tillsammans med övriga i arbetslaget för att arbetet sker i enlighet med målen i läroplanen. Planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet så att utveckling sker.

Uppdraget innebär att verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor. Det är viktigt att bygga relationer med barnen genom att vara nära barnen på barnens nivå, sitta på golvet och leka med, vara ute, vara inne, matsituationer, blöjbyten och allmän hygien, vila, lyfta, bära.

Du ska samverka med vårdnadshavare och kollegor för att skapa förtroende samt att du även kommer att genomföra inskolningar, utvecklingssamtal, föräldramöten och andra samverkansformer

Vår specialpedagog finns till hands för att ge stöd och råd vid behov.

Kvalifikationer

Du har barnskötarutbildning och kunskap om barns utveckling och har en förståelse för yrkesrollen. Med en pedagogisk insikt menar vi att du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du är intresserad av barnen och föräldrarna, lyssnar och är förstående och tydlig samt leder gruppen med värme och omtanke.

För att kunna planera och dokumentera arbetet bör du ha god kunskap och intresse för ikt-hjälpmedel såsom tex. dator, lärplattor, digitala kameror och interaktiva tavlor.

Du är en person som är lätt att samarbeta med och kan relatera dig till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du kan lika lätt arbeta självgående och ta ansvar för dina uppgifter. Vi ser det också viktigt att du är kvalitetsmedveten, noggrann och väl medveten om mål och kvalitet.

På vår förskola möter vi många barn och familjer från olika länder och med olika språk, det är därför viktigt att du har en kulturell medvetenhet och att du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du har personlig mognad, är trygg, stabil och har självinsikt så att du skiljer på det personliga och det professionella.


Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-04-01
Tillträde utifrån erforderligt fattade beslut.

Tidsbegränsad till: 2020-01-31

Referensnummer: C24461/2019

Ansök här

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.