Sista ansökningsdag
2019-01-13
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Kontakt
Jimmy Stenberg
Öppenvårdsenheten
0226-645819

Alkoholhandläggare

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer nu i Avesta!
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Socialtjänsten inom Avesta kommun arbetar på många områden i frågor för att kunna skapa goda förutsättningar för Avesta kommuns medborgare. En del av detta arbete är ansvaret för handläggning av kommunens serveringstillstånd och nu söker vi en alkoholhandläggare. Som alkoholhandläggare tillhör du arbetsgruppen öppenvårdsenheten. Anställningen är i Avesta kommun men handläggning av ärenden sker även i Norberg och Skinnskatteberg.

Som alkoholhandläggare inom Avesta kommun är de övergripande målen att minska överkonsumtionen av alkohol, bidra till förbättrad folkhälsa och tydliggöra sambandet mellan matservering och alkoholservering. Genom professionell handläggning enligt gällande lagstiftning är vårt mål att säkra att endast seriösa entreprenörer erhåller serveringstillstånd.

Vi erbjuder dig ett kvalitativt arbete med många möten med olika människor. Genom dina kunskaper och hantering av ärendeprocessen får du en viktig roll för kommunens fortsatta positiva utveckling och arbete med tillståndsprövning i restaurangbranschen. Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Som alkoholhandläggare har du en central och viktig roll i hela processen gällande utfärdandet av serveringstillstånd inom kommunens restaurangnäring. Du är med från det första samtalet när en entreprenör vill söka tillstånd till beslut fattas i omsorgsstyrelsen. Du ansvarar därmed för möten, förklarande av processen och insamlandet av underlag och analyser samt sammanställer remissvar från berörda instanser såsom skatteverket, bolagsverket, kronofogde- och polismyndigheten. Du skapar sedan ett beslutsunderlag med utlåtande som omsorgsstyrelsen kan fatta ett beslut utifrån.

Stor del av ditt arbete består av kommunikation med olika myndigheter och personer. Du fungerar som kontaktperson för den person som söker tillstånd och ser till att korrekta handlingar och de underlag som krävs, kommer in. Dina arbetsuppgifter består vidare av att analysera inkomna handlingar, både avseende företagets ekonomi men också den sökandes personliga vandel, i syfte att utreda lämplighet för tillstånd.

I rollen ingår även tillsynsbesök hos befintliga tillståndshavare samt detaljhandel med tobak och folköl. Dessa besök sker både dag- och kväll/nattetid. Dessa arbetsuppgifter görs alltid tillsammans med andra kollegor.

I arbetsuppgifterna ingår även att hålla sig uppdaterad i gällande lagstiftning rörande servering av alkohol och detaljhandel av tobak och folköl. Den 1 juli träder en ny lag angående krav på tillstånd för detaljhandel med tobak i kraft. Denna tillståndshantering kommer också att inrymmas i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig med lämplig högskoleutbildning för ämnet såsom socionom eller jurist, eller alternativ utbildningsbakgrund som arbetsgivaren anser likvärdig. Har du dessutom kunskap eller utbildning inom företagsekonomi eller erfarenhet av detsamma är detta meriterande. Tidigare erfarenhet av alkoholhandläggning och kunskaper om alkohol- och tobakslag är starkt meriterande.

Du har en central roll gentemot många olika parter i processen och för att handläggningen ska bli effektiv men också korrekt, krävs att du är noggrann, strukturerad och kan analysera ekonomisk information på ett bra sätt. Du är tydlig och har lätt för att kommunicera med olika människor, både dem som söker tillstånd men också med övriga parter som är involverade i beslutsprocessen.

Du sköter ärenden på ett professionellt sätt enligt gällande lagstiftning. Erfarenhet från den kommunala beslutsprocessen är meriterande. Du innehar en personlig mognad och känner dig trygg i att kunna fatta och stå för dina beslut.

Alkohollagen är en social skyddslagstiftning och du som ska arbeta som alkoholhandläggare har en medvetenhet kring alkoholens påverkan på samhället och de grupper som beslutet kan komma att påverka. Du ser arbetet långsiktigt och har kunskaper i ämnet utifrån ett större samhällsperspektiv.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-03-04

Referensnummer: C24029/2018

Ansök här

 

Övrigt

FÖRMÅNER
Hos oss har du friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym alla dagar i veckan samt fria bad i kommunens badhus.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.