Sista ansökningsdag
2017-05-07
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Biträdande rektor
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Kontakt
Mariana Elfving
Rektor By/Fors ro
0226-64 59 58
Kontakt
Du hittar dina fackliga företrädare här:
www.avesta.se/jobb

Biträdande rektor By/Fors RO

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer i Avesta!
Avesta kommun är mitt inne i ett stort utvecklingsarbete där alla medarbetare är med och bidrar med kompetens och engagemang. Med envishet, målmedvetenhet och uthållighet har vi nått våra delmål med lysande resultat. Vi är halvvägs mot vårt stora mål: År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt. Tänka annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

År 2020 ska vår grundskoleverksamhet vara bland topp 20 i Sverige. Vi bedriver ett målmedvetet utvecklingsarbete för att nå dit. På bildningsförvaltningen arbetar vi systematiskt och långsiktigt för att du som medarbetare ska ha ett hållbart arbetsliv. En unikt politiskt beslutad handlingsplan för arbetsmiljö och kompetensförsörjning ligger till grund för hur vi formar vår organisation för dagens och morgondagens utmaningar.

By/Fors RO har ca 200 elever i åk F-6. Både By skola och Fors skola har en engagerad föräldraförening som samverkar med skolan. Det fantastiska läget med naturen runt om ger goda möjligheter för utomhusaktiviteter. Vi har hög personaltäthet och små elevgrupper vilket innebär att vi på ett medvetet sätt kan arbeta med gruppen och samtidigt ta hänsyn till individens behov. På så sätt underlättas även arbete i tematisk form, vilket är något vi påbörjat och vill utveckla ytterligare. Vi arbetar både åldersblandat och i åldershomogena grupper. Vill du arbeta på en mindre skola, tillsammans med positiva, engagerade kollegor? Då är By/Fors RO platsen för dig!

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor delar du ansvar och arbetar i nära samverkan med ansvarig rektor. Du har en arbetsledarroll med delegerat personal- och arbetsmiljöansvar. Det innebär bland annat att du håller i APT, medarbetarsamtal och lönesamtal. Du ansvarar för rehabilitering och rekrytering vid behov. Du har också ansvar för ekonomisk uppföljning, schemaläggning och andra organisatoriska administrativa uppgifter.

I arbetsuppgifterna ingår ansvar för eleverna på skolan inklusive elevvård och de insatser som krävs för elever i behov av särskilt stöd och anpassningar. Du kommer även att träffa vårdnadshavare och elever samt följa upp åtgärder och stöd. Du kommer att ha de delegationer som krävs för beslutsfattande.

I tjänsten ingår viss lärartjänstgöring. Du planerar, genomför och utvärderar undervisning. Vi har ett tematiskt och språkutvecklande arbetssätt och du får gärna ha kunskap inom dessa områden. Hos oss får du vara med och utveckla verksamheten men också utvecklas själv i din yrkesroll. Vi satsar på kompetens- och kvalitetsutveckling och arbetar bland annat strukturerat och långsiktigt med kollegialt lärande.

Som biträdande rektor ingår du i grundskolans ledningsgrupp och driver aktivt verksamhetsutveckling och systematisk kvalitetsutveckling.

Vi erbjuder dig en möjlighet att utvecklas som ledare hos oss. För att du ska känna dig trygg i ditt ledarskap har vi i en Ledarplattform med samlade utbildningar kopplat till att vara chef och ledare Avesta kommun.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare och har ett genuint intresse för ledarskap och utvecklingsfrågor inom grundskolan. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tematiskt arbete. Tidigare erfarenhet av arbete i ledningsfunktion inom skolområdet samt grundläggande arbetsmiljökunskaper är meriterande. I rollen som biträdande rektor i kombination med lärartjänst är det av det viktigt att du är en person som har förmåga att utifrån en helhetssyn strukturera och organisera arbetet på kort och längre sikt.

Vi lägger stor vikt vid det pedagogiska ledarskapet i klassrummet och detsamma förväntar vi oss av ledarskapet för våra medarbetare. Vi söker dig som har förmåga att motivera och skapa engagemang samtidigt som du är en tydlig ledare och förebild för såväl personal som eleverna. Vi är övertygade om att ordning, reda och tydlighet i kombination med lyhördhet och omtanke tar fram det bästa hos såväl barn som vuxna. Ett gott omdöme och hög integritet är viktigt då vi vill att du inte bara leder utifrån lagar och riktlinjer utan också med hänsyn till etisk ställningstagande. I arbetet som såväl lärare som biträdande rektor är din förmåga att skapa och upprätthålla förtroendefulla relationer av stor vikt.

Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt ha goda IT-kunskaper för att kunna hantera arbetsuppgifter och system i vardagen samt för att kunna bidra till att skapa goda lärmiljöer.

I Avesta kommun har vi hög ambitioner och söker därför dig som är beredd att sätta ribban högt och arbeta tillsammans med oss mot våra mål.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse

Referensnummer: C12692/2017

Ansök här

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.