Sista ansökningsdag
2019-01-15
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Alkohol- och drogterapeut
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Kontakt
Roland Lindén
Enhetschef
0226-645388
Fackling företrädare
Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:
www.avesta.se/fackliga-organisationer

Beroendeterapeut till öppenvård vuxen

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer nu i Avesta!
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?


Socialtjänsten inom Avesta kommun arbetar på många områden i frågor för att kunna skapa goda förutsättningar för Avesta kommuns medborgare. Vuxenenheten erbjuder stöd och behandling till vuxna personer med missbruks- och beroendeproblematik.
Vi ser ett ökat behov av insatser mot unga vuxna och förstärker nu därför vårt team för kunna att arbeta mer med denna målgrupp. Teamet tillhör socialtjänstens vuxenenhet och består av beroendeterapeuter och behandlingsassistenter på vårt stödboende.

Vårt arbete inom den sociala vuxenvården kan ibland vara väldigt utmanande eftersom vi hjälper människor i utsatta situationer. Som medarbetare hos oss blir du del av ett team med bra lagkänsla, god stöttning och där du aldrig är ensam.

Är du vår nya kollega? Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Som beroendeterapeut är din huvudsakliga arbetsuppgift att bedriva kvalificerat behandlingsarbete mot alkohol- och narkotikamissbruk men också mot annat beroende såsom spelmissbruk.

Behandlingsarbetet sker både individuellt och i grupp. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för planering och genomförande av behandling och att ge anhöriga stöd. De flesta insatser är biståndsbedömda men du arbetar också med råd- och stödsamtal via öppet intag.

Du arbetar i nära samarbete med socialtjänstens alla funktioner. Kvalificerad handledning ingår och du har tillgång till nära arbetsledning och kollegialt stöd och handledning. I tjänsten ingår även att tillsammans med övriga kollegor, aktivt delta i vårt utvecklingsarbete såväl internt som externt för att kunna skapa goda förutsättningar för vår kommuns medborgare.

Arbetstiden är förlagd till dagtid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse kring beroendeproblematik. Du har en stark drivkraft och vilja att vägleda personer med denna problematik mot ett liv utan missbruk och socialt utanförskap.

Du är utbildad beroendeterapeut, socionom, beteendevetare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Utbildning inom KBT/psykoterapi är ett krav, Steg 1- utbildning är meriterande. Vi arbetar med de nationella riktlinjerna exempelvis 12 stegsprogrammet, MI, MET, CRA, Återfallsprevention, CRAFT, kriminalitetsprogram och KBT. Vi ser därför gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med missbruk och kunskap om de behandlingsmetoder som rekommenderas.

Du har förmågan att förstå att olika människor kräver olika bemötande och du kan anpassa ditt sätt att förmedla ditt budskap utifrån detta. Du är lugn, stabil och i pressande situationer behåller du fokus på rätt saker och trots att det ibland blir bakslag i arbetet har du förmågan att förbli motiverad och kunna nå lösningar.

Dokumentation och kommunikation är en stor del av vårt arbete och du behöver därför kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift i det svenska språket. Kunskaper i procapita är meriterande.

Då tjänstens arbete ibland innebär besök och vårdplanering hos klienter ute i våra verksamheter eller på annan ort så är körkort ett krav.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C23479/2018

Ansök här

 

Övrigt

FÖRMÅNER
Hos oss har du friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym alla dagar i veckan samt fria bad i kommunens badhus.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.