Sista ansökningsdag
2019-01-27
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Socionom
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Kontakt
Linda Stålberg
Rekryterare
0226-64 54 26
Fackling företrädare
Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:
www.avesta.se/fackliga-organisationer

Socialt ansvarig socionom, SAS

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer nu i Avesta!
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Omsorgsförvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorg, omsorg om personer med funktionsnedsättning, äldreomsorg och hemsjukvård. Vi är bra på att driva utvecklingsfrågor och ligger i framkant inom fler områden.

Vår tidigare socialt ansvarige socionom (SAS), har gått i pension och vi söker nu dig som vill anta den viktiga rollen och bidra till att Avesta kommun ska ha en fortsatt hög kvalité på vårt sociala omsorgsarbete. Tjänstens övergripande uppdrag är att ansvara för att kommunen bedriver och sköter sina uppdrag inom ramen för den lagstiftning som förvaltningen har att förhålla sig till. Du rapporterar direkt till socialchefen men har även en övergripande funktion och arbetar därför inom omsorgsförvaltningens alla intressanta områden.

Är du en erfaren socionom som lockas av tanken att utveckla verksamheten och få använda dina erfarenheter som stöd och bollplank i komplexa frågor? Som vet att du har kunskaper för att kvalitetssäkra det sociala arbetet? Då kanske det här är din nästa utmaning!

Arbetsuppgifter

Som SAS tar du fram riktlinjer för det sociala omsorgsarbetet, säkerställer och utvecklar en rättssäker myndighetsutövning. I ditt arbete ingår att ansvara för en god avvikelsehantering vilket innebär att du tar emot synpunkter och klagomål samt har kontakt med anhöriga och andra externa parter när så krävs. Du är också förvaltningens länk och kontaktperson till berörda tillsynsmyndigheter.

Arbetet innefattar även att utreda, bereda och föredra ärenden inför omsorgsstyrelsen. Du fungerar som viktigt stöd och bollplank gentemot handläggare och enhetschefer i frågor rörande den lagstiftning som styr förvaltningen. Detta innebär bland annat att läsa och tolka lagtext, remisser och domar för att kunna rådgöra. Ärendedragning inför omsorgsstyrelsen ingår som en återkommande uppgift

Som SAS kommer du driva utrednings- och utvecklingsarbete i samarbete med förvaltningens andra stödfunktioner och du har även nära kontakt med förvaltningens medicinskt ansvarige sjuksköterska (MAS).

Kvalifikationer

Du är socionom med gedigen erfarenhet av arbete inom socialtjänsten och myndighetsutövning, gärna från handläggning av barn- och familjeärenden. Är du auktoriserad socionom är detta meriterande. Du har goda kunskaper inom områdets lagstiftning och trivs med att ha lagen som tydlig riktlinje och grund för ditt arbete.

Vi söker dig som gillar att grotta ner dig i komplexa frågor och ta dig an nya utmaningar. Du trivs med att ha stort eget ansvar och att självständigt få driva dina arbetsprocesser.

Rollen som SAS är mycket varierande och med skiftande fokus. Ena stunden är du chefernas stöd och bollplank i ett ärende, i nästa stund advokat utifrån individens perspektiv. Detta kräver någon som är som snabbt kan ställa om sitt perspektiv, som kan se helheten och kunna arbeta utifrån de krav som verksamheten har att följa.

Ibland behöver du driva obekväma frågor eller initiera förändringar i sättet att arbeta, då krävs god förmåga att övertyga. Att lätt kunna skapa goda relationer och få andras förtroende är viktiga egenskaper. Du är van och känner dig bekväm med att tala inför grupp.

Omvärldsbevakning och engagemang rörande utveckling av det sociala arbetet är en grund för att lyckas och trivas i rollen. Du har god läsförståelse och kan tolka lagtexter, remisser och förmedla budskapet vidare till dina kollegor. Goda datakunskaper och förmågan att uttrycka dig väl i både tal och skrift för att kunna producera egna dokument, av hög kvalité, är ett givet krav.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C24092/2018

Ansök här

 

Övrigt

FÖRMÅNER
Hos oss har du friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym alla dagar i veckan samt fria bad i kommunens badhus.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.