Sista ansökningsdag
2019-01-13
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Biståndsbedömare/Biståndshandläggare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Kontakt
Ylva Lundquist
Enhetschef
0226-645866
Fackling företrädare
Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:
www.avesta.se/fackliga-organisationer

Biståndshandläggare inom LSS

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer nu i Avesta!
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Omsorgsförvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorg, omsorg om funktionshindrade, äldreomsorg och hemsjukvård. Vi är bra på att driva utvecklingsfrågor och ligger i framkant inom fler områden. Vi söker nu en biståndshandläggare till vård och omsorg. Ett arbete som präglas av stort lösningsfokus där individen alltid står i centrum.

Vi söker nu en handläggare till ärenden inom LSS.

Tjänsten är placerad inom biståndshandläggargruppen för vård- och omsorg. Arbetsgruppen består idag av fem biståndshandläggare, två administrativ personal och en chef. En stabil personalgrupp med mycket skratt och vi månar om varandra. Vi har återkommande fredagsluncher och ser gärna till att kombinera våra arbetsplatsträffar med promenader eller andra aktiviteter. Vi hjälper varandra i arbetet och även om du har ett eget geografiskt område att ansvara för så finns alltid någon att fråga.

Vill du bli vår nya kollega i detta glada gäng så är du varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Som handläggare inom LSS arbetar du med myndighetsutövning och beslutsfattande enligt LSS och socialtjänstlagen där den ena dagen inte är den andra lik. Arbetet innebär att utreda, pröva och besluta om den enskildes behov av bistånd och insatser, samt att följa upp de beviljade insatserna på individnivå. Arbetet innebär kontakter med enskilda och anhöriga samt samverkan med externa parter utifrån individens behov och livssituation.

Tjänsten innebär ett utredande arbete med många samverkansformer och många olika kontakter. Du träffar brukare i deras hemmiljö, samverkar i samordnad individuell plan (SIP), har ärendedragning inom enheten och nära kontakt med enhetscheferna inom LSS, boendestöd, försäkringskassan och habiliteringen.

Som handläggare arbetar du självständigt och du ansvarar för att driva dina egna arbetsprocesser, men du har bra stöd och råd som finns nära till hands av både chef och kollegor. Det är viktigt att du är noggrann, strukturerad och har en god förmåga att kunna sortera och prioritera vad som behöver göras på kort och lång sikt, vilket kräver att du är flexibel och har lätt för att samarbeta med andra.

Vi är nu i startgroparna för att arbeta utifrån ett behovsinriktat arbetssätt IBIC (Individens Behov I Centrum).

Kvalifikationer

Som person är du självgående och du driver dina processer vidare. Du har god samarbetsförmåga och kan relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt, samt kan anpassa sättet du förmedlar ditt budskap till andra. Vi lägger stor vikt vid att du kan samverka med olika aktörer och du bör därför vara bra på att kommunicera i både tal och skrift på svenska. Arbetet kräver att du är strukturerad i ditt arbetssätt och kan organisera och prioritera ditt arbete effektivt.

Du har en högskoleutbildning inom sociala omsorgsprogrammet eller socionomprogrammet eller annan utbildning arbetsgivaren finner likvärdig. Har du kunskap inom socialrätt är detta meriterande. Det är också meriterande om du kan eller har erfarenhet av handläggningsprocessen utifrån LSS. Körkort är ett krav då det förekommer många kortare resor med kommunens bilar i tjänsten.

Tillsammans med oss övriga medarbetare och chef har vi ständigt krav på att handlägga snabbt och enkelt men även ha fokus på kvalitet, det är därför viktigt att hålla tidsramarna för att arbetet ska flyta på. Erfarenheter från området är meriterande.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C24042/2018

Ansök här

 

Övrigt

FÖRMÅNER
Hos oss har du friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym alla dagar i veckan samt fria bad i kommunens badhus.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.