Sista ansökningsdag
2019-02-17
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Områdeschef, hemtjänst
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
2
Kontakt
Anna Nurmilehto
Äldreomsorgschef
0226-64 58 59
Kontakt
Josefine Högmark
HR-konsult/Rekryterare
0226-645652

Enhetschef till hemtjänsten, Avesta kommun

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

Inom Omsorgen i Avesta kommun händer det mycket. Vi arbetar med att utveckla och implementera nya system, ny teknik och ett nytt arbetssätt. En handlingsplan för digitalisering har antagits och vi bedriver långsiktigt utvecklingsarbetet för att förbättra kvaliteten för våra brukare men också för att förbättra arbetsmiljön för våra anställda.

Hos oss är det viktigt att ha ett genuint intresse för människor och möten människor emellan. Bemötande står i centrum och vi vet att vi är bra, men vi vill bli ännu bättre!

Arbetsuppgifter

Arbetet som enhetschef är ett omväxlande och dynamiskt arbete. Du leder enheten mot uppsatta mål med ansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö och verksamhetskvalitet. Du har ett nära ledarskap och stödjer dina medarbetare i vardagen. Du håller även i välkomstsamtal och har brukar- och anhörigkontakter.

Hos oss finns en bra struktur för intern samverkan. I vår chefsgrupp, som träffas regelbundet, finns såväl relativt nya enhetschefer som de med lång erfarenhet inom området. Vi uppskattar att nya tankar och idéer förenas med erfarenhetsbaserad kunskap. I rollen som enhetschef deltar du aktivt i resultatenhetens ledningsgrupp och bidrar i kvalitets- och utvecklingsarbetet. På förvaltningen har vi en tydlig målstyrning och vi arbetar med ett ledningssystem för att säkerställa flödet mellan ledning och ända ut på arbetsplatsnivå.

Den ena tjänsten avser ledaruppdraget för Krylbo hemstjänstgrupp som huserar i Krylbo stations lokaler. Vårdtagarna bor i Krylbo med omnejd samt i yttre området. Idag arbetar ca 30 medarbetare i Krylbo hemtjänstgrupp.

Den andra tjänsten avser ledaruppdraget för Horndals hemtjänstgrupp, som idag består av ca 30 medarbetare. Horndals hemtjänst omfattar ett relativt stort geografiskt område i den norra kommundelen och utgår från lokaler i centrala Horndal.

Till stöd för chefsuppdraget finns en enhetsadministratör som sköter bland annat planering av hemtjänst insatserna samt andra administrativa sysslor. Medarbetare inom hemtjänstgrupperna bistår den enskilde i det egna hemmet med olika vårdinsatser och serviceinsatser.

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning inom området och kunskap om omvårdnad/omsorg. Tidigare erfarenhet av arbete i ledningsfunktion, särskilt inom äldreomsorg/hemtjänst är meriterande. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med nyttjandegradssystem eller liknande ser vi det som ett plus.

I rollen som enhetschef är det viktigt att du är trygg i dig själv och en tydlig ledare med verksamhetsfokus. Du har hög integritet, är en förebild för dina medarbetare och representerar Omsorgsförvaltningen på ett professionellt vis. Du har många olika kontaktytor och det är därför viktigt att du är kommunikativ och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Ditt ledarskap präglas av ett lösningsfokuserat förhållningssätt och förmåga att motivera, skapa engagemang och få medarbetarna att växa. Vi tror att kombinationen ordning, reda och tydlighet i kombination med omtanke och lyhördhet tar fram det bästa hos våra medarbetare och att det därmed också är det bästa för verksamheten. Det är viktigt att du har en förståelse för hur arbetsmiljö påverkar trivsel och resultat varpå kunskaper inom ämnesområdet är meriterande.

I den här rollen har du god uppbackning och stöd av såväl leding som kollegor men det är ändå av största vikt att du är självgående. Vi söker dig med driv och förmåga att lösa de problem som eventuellt uppstår på vägen. Du planerar och organiserar arbetet på såväl kort som längre sikt men då det händer mycket i vardagen behöver du ha lätt för att organisera om och anpassa dig till ändrade omständigheter.

För tjänsten krävs att du har körkort, goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt att du har IT-kunskaper för att hantera dokumentation och de system som är en del av vår vardag. Ditt intresse för dagens och morgondagens omsorg/omvårdnad i kombination med förmåga att ställa och ta dig an nya arbetssätt kommer att värdesättas högt hos oss. Digitala lösningar är naturligt för dig och du tar dig an nya program och system. Vi tror att ditt intresse för digital utveckling inom välfärdssektorn kommer vara värdefullt idag och inför framtiden.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: enligt överenskommelse.

Referensnummer: C24770/2019

Ansök här

 

Övrigt

Förmåner
Vi månar om våra anställda. Du har friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.