Sista ansökningsdag
2019-05-26
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Förvaltningsekonom
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Kontakt
Björn Hansson
Bildningschef
0226-64 52 00
Kontakt
Josefine Högmark
HR-konsult/Rekryterare
0226-645652
Fackling företrädare
Kontaktuppgifter finns på
www.avesta.se/fackliga-organisationer

Förvaltningsekonom

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

Bildningsförvaltningen är Avesta kommuns största förvaltning med bred verksamhet. Allt från mer traditionella bildningsfrågor till integration, kultur, fritid och arbetsmarknadsenhet ryms inom förvaltningen. Vi har drygt 900 anställda och en budget som omsluter ca 550 milj. kr. Vi söker en förvaltningsekonom som arbetar strategiskt över hela bildningsförvaltningen och operativt med delar av den.

Tjänsten som förvaltningsekonom är en stabsfunktion och du kommer arbeta i en miljö där det strategiska förhållningssättet är i fokus. Du kommer att arbeta i nära samarbete med förvaltningschefen och tillsammans med förvaltningens ekonomer. Förtroende, öppenhet och samarbete gör att vi tar ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna, varandra och tillsammans är vi Avesta kommun. Vi bygger Avestas framtid – Vill du vara med?

Arbetsuppgifter

Som förvaltningsekonom samordnar du det ekonomiska arbetet på förvaltningen. Du har huvudansvaret för att de ekonomiska processerna inom bildningsförvaltningen fungerar, med bland annat budgetprocess, budgetuppföljning och bokslut. Rollen innebär att du är ett strategiskt stöd till politik- och tjänstemannaledning på bildningsförvaltningen. Du gör kvalificerade ekonomiska analyser och utredningar och presenterar dem på ett sätt som passar målgruppen. Exempelvis återrapporterar du till förvaltningens ledningsgrupp och bildningsstyrelsen kontinuerligt. Vi känner oss därför säkra på att du är duktig på att förklara ekonomiska sammanhang, även för de som inte är ekonomer.

Du planerar och lägger fram förslag på en långsiktig ekonomisk plan, samt följer upp verksamheten mot denna. Du får också möjlighet att planera och lägga förslag på upplägg inför ekonomiplaneringsdagar. Redovisningshantering och att leda arbetet med mål och indikatorer inom förvaltningen ingår också i arbetet. Vi utgår från att du har kunskap om hur man planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, samt att du har ett eget driv.

I tjänsten ingår också att ge stöd och service till bildningsförvaltningens verksamhetsansvariga avseende ekonomifrågor, till exempel löpande statistik och kalkyleringar, samt ekonomisk granskning av verksamheterna. Du kommer också att arbeta operativt med ekonomifrågor på förvaltningen, bland annat med månadsvisa avstämningar med rektorer och enhetschefer och att stödja dessa i bedömningen av den ekonomiska prognosen för enheten. Vi vet att du trivs när du får arbeta med både människor och siffror. Vi tror att du är hjälpsam av naturen och anstränger dig för att leverera lösningar. Du kan också argumentera för att följa lagstiftning och god redovisningssed.

Du ingår i Komek (Kommunekonomernas samverkansgrupp) som träffas en gång per månad. Du kommer också ha ett ansvar för att omvärldsbevaka området och vi tror att du både är vetgirig och strukturerad i ditt angreppssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom ekonomi. Du känner dig trygg med att arbeta i ekonomisystem och IT-baserade kalkyleringsprogram och har du tidigare arbetat med ekonomi i offentlig förvaltning är det ett plus. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska och du anpassar ditt sätt att förklara till målgruppen.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att lyckas i rollen som förvaltningsekonom ser vi det som viktigt att du är strategisk och har en helhetssyn. I ditt arbetssätt är du strukturerad och självgående, men är också serviceinriktad med vilja och förmåga att leverera.

Eftersom du kommer ha ett nära samarbete med förvaltningschefen så är det viktigt att du har lätt att både lyssna och kommunicera, samt förmåga att skapa en förtroendefull relation. Hög integritet är också viktigt i rollen.

Som förvaltningens ekonomiska expert har du både numerisk analytisk förmåga och tillämpar affärsmässiga principer. Vi förutsätter att du tycker att kvalitet är viktigt och att du sporras av att utveckla, effektivisera och kvalitetssäkra våra arbetsprocesser. Vi vill att du ser digitalisering, automatisering och robotisering som något spännande att ta tillvara på i arbetet med detta.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: enligt överenskommelse

Referensnummer: C27963/2019

Ansök här

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.