Sista ansökningsdag
2019-01-15
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Miljöinspektör
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Kontakt
Claes Pile
Miljöchef
0226-64 53 94
Fackling företrädare
Leif Markfjärd
Millöinspektör VISION
0226-64 51 93

Miljöinspektör

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer nu i Avesta!
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning är en sammanslagning av Avestas, Fagerstas och Norbergs miljö- och byggförvaltningar. Den gemensamma förvaltningen, med Avesta som värdkommun, har verkat sedan 2006. Förvaltningen lyder under en kommungemensam politisk nämnd, V-Dala miljö- och byggnadsnämnd med representation från alla tre kommunerna.

Den kommungemensamma förvaltningen omfattar enheterna plan & bygg, miljö, kart & mät samt en administrativ del och hanterar frågor som rör drygt 42 000 invånare. På miljöenheten är vi idag 16 personer. Kompetens och ansvar inom naturvård, energieffektivisering och hållbarhet finns på förvaltningen men ligger vanligen inte på miljöenheten.

Miljöenheten på Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning söker, med placering på det vackert belägna och gemensamma kontoret i Avesta, en miljöinspektör med inriktning mot miljöskydd för tillsvidareanställning.

Arbetsuppgifter

Tjänsten gäller tillsyn enligt miljöbalken med inriktning miljöskydd. Vi har delegation på merparten av våra beslut men självklart ingår också beslutsunderlag till nämnden som en viktig arbetsuppgift. Information och rådgivning samt klagomålshantering är andra viktiga delar.

Som exempel på arbetsuppgifter kan nämnas:
* Planlägga och utföra inspektioner hos verksamhetsutövare
* Genomföra utredningar, utforma tjänsteskrivelser och ta fram andra underlag till nämnden
* Fatta självständiga beslut på delegation från miljö- och byggnadsnämnden
* Ge information och rådgivning kring verksamhetsutövarnas egenkontroll samt annat förebyggande arbete
* Delta i utvecklingsarbete av enhetens rutiner, mallar och taxor
* Handlägga anmälningsärenden samt utreda klagomål
* Delta i och vårda de olika nätverk som verkar i dina ämnesområden

Enheten jobbar oftast inom tre team; hälsoskydd, livsmedel och miljöskydd. Den aktuella tjänsten tillhör miljöskydd men det är inte vattentäta skott teamen emellan. Att jobba i team är centralt för verksamheten och ger möjlighet till både mer gemensam hantering av ärenden och specialisering inom olika sakområden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är villig att utvecklas och är beredd att satsa energi på såväl den egna som enhetens utveckling. Du behöver vara utbildad på högskolenivå i exempelvis naturvetenskap, teknik eller juridik. Utbildningar som består av en kombination av naturvetenskap/teknik och juridik är meriterande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet och kunskap vad gäller tillsyn enligt miljöbalken, myndighetsutövning samt klagomålshantering. Har du tidigare fördjupat dig inom områden som rör kemikalier så blir vi extra glada.

För att passa i rollen som miljöinspektör är det viktigt att du kan ha en bra dialog med verksamhetsutövare och allmänheten samtidigt som du förhåller dig till fattade beslut och lagstiftningen. Tjänsten innebär mycket personkontakter både internt och externt, därför ställer vi höga krav på service, bemötande och att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Noggrannhet och kvalitetsmedvetenhet betyder mycket hos oss. Det gör att du som arbetar hos oss behöver ha god samarbetsförmåga men också att tar ansvar för att driva, strukturera och organisera det egna arbetet.

Miljöinspektörstjänsten kommer att utformas med utgångspunkt i enhetens behov men individuell kompetens och det egna intresset kommer också att vägas in.

B-körkort för bil med manuell växellåda och vana av bilkörning är ett krav då du måste kunna köra våra kommungemensamma bilar till inspektioner och besök hos verksamhetsutövare.

Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C23966/2018

Ansök här

 

Övrigt

FÖRMÅNER
Hos oss har du friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym alla dagar i veckan samt fria bad i kommunens badhus.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.