Sista ansökningsdag
2019-04-26
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Lärare i förskola/Förskollärare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
5
Kontakt
Catharina Karlsson
Förskolechef
0226-645366
Kontakt
Jenny Johansson
biträdande förskolechef
0226-645830

Förskollärare till Krylbo/Karlbo förskolområde

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

Vi söker förskollärare till Krylbo/Karlbo förskolområde. I området finns förskolorna Igelkotten, Våga Vilja och Äventyret. Vi arbetar i stora arbetslag och vi delar in barnen i mindre grupper under dagen för att skapa lugna och fina stunder för lärande, utmanande och utforskande aktiviteter. På förskolornas gård finns möjligheter att använda sina sinnen och förmågor för utveckling och lärande. Miljön både inom- och utomhus är föränderlig efter barns intressen, nyfikenhet och utveckling.
Vi lägger stor vikt vid att du har ett lågaffektivt bemötande och att du ser barn som kompetenta. Det finns en specialpedagog i området som ger stöd och råd vid behov.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar tillsammans med kollegor för att arbetet sker i enlighet med målen i läroplanen. Du planerar, genomför, följer upp, utvärderar, analyserar och dokumenterar förskolans verksamhet.
Du verkar för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor.
I arbetet ingår det föräldrasamverkan, samarbete i arbetslag, deltagande i tvärgrupper och fortbildningsinsatser som genomförs.

KvalifikationerDu är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande med såväl barn som kollegor och vårdnadshavare. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och har ett lösningsfokuserat arbetssätt.

Du ser leken som en grundläggande plattform för utveckling och lärande och är själv aktiv och deltagande i barns lek.

Du ska vara noggrann och väl medveten om målen i läroplanen och ha fokus på att nå hög kvalitet. Du tar ansvar för dina uppgifter och du kan själv strukturera ditt arbete och driva dina processer vidare.

Du har empatisk förmåga och kan sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.

Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.

Det är viktigt att du har bra samarbetsförmåga, är lyhörd och kan lösa konflikter på ett konstruktivt sätt.

Avesta Kommun arbetar aktivt med Vägledande samspel (ICDP) på förskolan så om du har gått utbildning i ICDP ser vi det som en fördel men inget krav.

Du har goda kunskaper i IT och kan hantera en dator för att sköta det dagliga arbetet med dokumentation, information och kommunikation. Du kan hantera olika digitala verktyg och ser dem som redskap för att utveckla undervisningen tillsammans med barnen.

Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-08-01
Tillträde efter överenskommelse.

Referensnummer: C26887/2019

Ansök här

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.