Sista ansökningsdag
2018-11-18
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Biträdande rektor
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Kontakt
Anna Eriksson
Rektor
0226-645228
Fackling företrädare
Fackliga företrädare
www.avesta.se/fackliga-organisationer

Biträdande rektor till Karlbo ro

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer nu i Avesta!
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor delar du ansvar och arbetar i nära samverkan med ansvarig rektor. Du har en arbetsledarroll med delegerat personal- och arbetsmiljöansvar. Det innebär även att arbeta självständigt med personal- och elevgrupper samt att leda personalmöten med inriktning på frågor som handlar om verksamhetsutveckling, planering, arbetsmiljö med mera. Du medverkar vid rehabilitering och rekrytering vid behov.

I denna roll ingår det ansvar för schemaläggning och andra organisatoriska administrativa uppgifter. Även viss undervisning kan ingå i arbetet.

I arbetsuppgifterna ingår ansvar för eleverna på skolan inklusive elevvård och de insatser som krävs för elever i behov av särskilt stöd och anpassningar. Du kommer även att träffa vårdnadshavare och elever samt följa upp åtgärder och stöd. Du kommer att ha de delegationer som krävs för beslutsfattande.

Som biträdande rektor ingår du i grundskolans ledningsgrupp och driver aktivt verksamhetsutveckling och systematisk kvalitetsutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarexamen alternativt annan relevant högskoleexamen med inriktning mot pedagogik och har ett genuint intresse för ledarskap och utvecklingsfrågor inom grundskolan. Har du tidigare erfarenhet av arbete i ledningsfunktion (gärna inom skolområdet) samt grundläggande arbetsmiljökunskaper är det meriterande. I rollen som biträdande rektor är det viktigt att du är en person som har förmåga att utifrån en helhetssyn strukturera och organisera arbetet på kort och längre sikt. Du tar sikte på målet och arbetar fokuserat på att nå resultat.

Vi lägger stor vikt vid det pedagogiska ledarskapet i klassrummet och detsamma förväntar vi oss av ledarskapet för våra medarbetare. Vi söker dig som har förmåga att motivera och skapa engagemang samtidigt som du är en trygg, tydlig ledare och förebild för såväl personal som eleverna. Vi är övertygade om att ordning, reda och tydlighet i kombination med lyhördhet och omtanke tar fram det bästa hos såväl barn som vuxna. I arbetet som biträdande rektor är din förmåga att skapa och upprätthålla förtroendefulla relationer samt din samarbetsförmåga av stor vikt.

Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt ha goda IT-kunskaper för att kunna hantera arbetsuppgifter och system i vardagen samt för att kunna bidra till att skapa goda lärmiljöer.

I Avesta kommun har vi höga ambitioner och söker därför dig som är beredd att sätta ribban högt och arbeta tillsammans med oss mot våra mål.

Tjänsten är ett vikariat med möjlighet till förlängning.

Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Tidsbegränsad till: 2019-10-25

Referensnummer: C22662/2018

Ansök här

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.