Sista ansökningsdag
2017-04-30
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Personalsekreterare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Kontakt
Magnus Sörebö
Personalchef
0226-64 56 61
Kontakt
Jenny Lyxell
Rekryterare
0226-6456 89
Fackling företrädare
Se: www.avesta.se/Lediga jobb/Fackföreningar

HR-konsult till Personalenheten

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer i Avesta!
Avesta kommun är mitt inne i ett stort utvecklingsarbete där alla medarbetare är med och bidrar med kompetens och engagemang. Med envishet, målmedvetenhet och uthållighet har vi nått våra delmål med lysande resultat. Vi är halvvägs mot vårt stora mål: År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt. Tänka annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

I Avesta kommun är HR-frågorna är av stor betydelse. Kompetensförsörjning med rekryteringen som en viktig del, är en av våra stora utmaningar de närmaste åren. Personalenheten har i uppdrag att leda, samordna och utveckla kommunövergripande HR-processer samt med god service och hög kvalitet ge stöd i operativa personalfrågor.

Om du vill arbeta med rekrytering av chefer och specialister i kombination med arbetet som som HR-konsult för två förvaltningar, sök och bli en del av vårt kompetenta och engagerade team!

Arbetsuppgifter

Med uppsatta mål i fokus stödjer vi våra chefer i såväl operativa som strategiska HR-relaterade frågor. Vi utbildar cheferna inom Avesta kommun i allt från arbetsrätt och arbetsmiljö till rekrytering. Vi uppdaterar och producerar underlag till stöd för HR-processerna och tillsammans arbetar vi med utvecklingen av personalstrategiska frågor.

I den här tjänsten väger rekryteringsdelen något tyngre än rollen som HR-konsult med förvaltningsansvar. Fördelningen av arbetsuppgifter kan dock variera över tid och utifrån verksametens behov.

Rekryterare
Avesta kommun arbetar med kompetensbaserade rekryteringsprocesser och vi är tre medarbetare som i varierande omfattning arbetar med rekrytering. I vårt team använder vi varandra som bollplank och stöd vid olika arbetsuppgifter.

Arbetet innebär att stötta cheferna vid rekryteringar av chefs- och specialisttjänster. Det stöd vi ger innebär ofta att strukturerar och organiserar hela rekryteringsprocessen. Du finns ofta med vid framtagandet av kravprofil, vid annonsskrivning, urval, leder intervjuer samt utvärderar kandidaterna.

HR-konsult med förvaltningsansvar
Tyngdpunkten på den här delen av tjänsten ligger i att ge konsultativt och operativt stöd till cheferna inom kommunkansliet och Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning avseende HR-relaterade arbetsgivarfrågor. Det kan bland annat innebära att stötta cheferna i arbetsrättsliga frågor och i fackliga förhandlingar samt i tolkningar av lagar och avtal. Arbete med löneöversyn ingår också samt att stödja cheferna i arbetslivsinriktad rehabilitering. I den här delen av tjänsten har du tre kollegor som arbetar med liknande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom PA-området eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av att arbeta med ovan beskrivna arbetsuppgifter är meriterande, speciellt om du har arbetat med kompetensbaserad rekrytering. Kunskaper inom det arbetsrättsliga området är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid din personliga kompetens och söker dig som är serviceinriktad och har god samarbetsförmåga Du behöver vara noggrann och uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Erfarenhet av sociala medier är önskvärt.

Då arbetsuppgifterna är mångsidiga och fler rekryteringar oftast pågår samtidigt behöver du vara strukturerad och kunna planera samt prioritera för att få ihop de olika processerna på ett effektivt sätt. Tillsammans med kollegor och chefer ser du till att arbetet flyter på smidigt. Du har ett stort intresse och vilja att ge det stöd som behövs. Du har förmågan att driva arbetet framåt och fokusera på rätt saker.

Det här arbetet ställer höga krav på integritet, både kopplat till uppdraget som HR-konsult med förvaltningsansvar och som rekryterare. I din roll ställs du inför många komplexa situationer vilket ställer krav på att du är trygg i dig själv och har en helhetssyn samt förståelse för människor i olika situationer.

Vi söker dig som också har ett intresse av digital utveckling. Du får gärna ha praktiska erfarenheter av att arbeta i system som Personec förhandling och utdata samt offentliga jobb eller liknande rekryteringssystem. Goda kunskaper i office-paketet krävs för att klara arbetet. Kunskaper och utbildning med inslag av ekonomi och statistik är det en fördel.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C12574/2017

Ansök här

 

Övrigt

FÖRMÅNER
Vi har Medflyttarservice. Vi erbjuder stöd för att hitta arbete till eventuell medflyttare men också vid behov stöd avseende boende, barnomsorg, skola, fritids- och föreningsliv.

Hos oss har du friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta  här.