Sista ansökningsdag
2019-06-23
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Jobbcoach/Utbildningscoach
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Kontakt
Niclas Grahn
Tf. chef arbetsmarknadsenheten
0226-64 57 90
Facklig företrädare
Kontaktuppgifter finns på
www.avesta.se/fackliga-organisationer

Handledare

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

Inriktningen för kommunens arbetsmarknadsenhet är att genom kvalitativ och professionell handledning och coachning kombinerat med meningsfulla insatser och aktiviteter säkerställa att individer kommer vidare till arbete eller studier. Vi arbetar i ett nära prestigelöst samarbete med andra parter, aktörer och myndigheter för att skapa och utveckla goda arbets- och studieförberedande verksamheter.

Vill du vara med och forma framtiden i Avesta genom riktade arbetsmarknadsinsatser för kvinnor och män att nå studier eller arbete för att säkerställa en hög sysselsättning och god kompetensförsörjning i Avesta kommun? Är du en möjliggörare som har förmåga att vända hinder till utmaningar? Vill du ingå i ett arbetslag som vågar tänka utanför ramarna för att genom kreativt och lösningsfokuserat förhållningsätt nå vägar till framgång?

Som handledare i Framtidsjobb Avesta blir du anställd av arbetsmarknadsenheten som tillhör bildningsförvaltningen, Avesta kommun. Syfte och mål med verksamheten är att kvinnor och män som står långt ifrån arbetsmarknaden ska bli självförsörjande genom att komma i arbete eller studier eller närmare arbetsmarknaden genom att delta i ett program med introduktion, praktik och utslussning med inriktning mot yrken som framöver kommer att få brist på personal. Verksamheten präglas av hög kvalitet, engagemang, arbetsglädje och intresse för människors inneboende förmågor att förändra sin situation. Tillsammans med dig vill vi ta detta arbete vidare till nästa nivå.

Arbetsuppgifter

Framtidsjobb Avesta är en verksamhet som från början var ett ESF-finansierat projekt (Europeiska socialfonden) och som påbörjades 2016-01-01 och pågick fram till och med 2019-02-28. Framtidsjobb Avesta är nu implementerad som en daglig verksamhet med finansiering fram till och med 2020-12-31. Målsättningen är att verksamhet implementeras över tid efter 2020-12-31.

Ditt uppdrag i verksamheten blir att leda, coacha och stödja deltagarna i verksamheten. Du coachar, motiverar och inspirerar deltagarna utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt både enskilt och i grupp. Du arbetar tillsammans med deltagaren för att hitta dennes intresse och mål samt inneboende resurser och förmågor för att närma sig det. Du är delaktig i arbetat med att skapa förutsättningar för praktisk yrkeserfarenhet genom att matcha och rikta deltagaren efter önskemål, kompetenser och förutsättningar relaterat till arbetsmarknadens möjligheter. Du följer upp och stödjer deltagarna i olika arbets- och studieförberedande aktiviteter som är igång.

Vi utvecklar hela tiden vår arbetsplats och vårt arbetssätt för att kunna möta de behov som uppkommer. I dina arbetsuppgifter ingår självklart att aktivt delta i vårt utvecklingsarbete såväl internt som externt, för att på bästa sätt kunna skapa goda förutsättningar för de deltagare som har behov av stöd och hjälp från oss.

Tillsammans med kollegor inom arbetsmarknadsenheten arbetar du med att fortsätta utveckla och skapa relevanta och realistiska förväntningar på verksamheten, utveckla arbetsmetoder, samarbeten och samverkan med olika parter och aktörer för deltagandes bästa.
Arbetet innebär att aktivt arbeta i samverkan med handläggare från andra myndigheter. För att lyckas med handledarrollen krävs en god samverkan och ett gott samarbete i riktning mot att nå målen utifrån deltagarnas behov, förutsättningar och intresse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse av att arbeta med människor både i grupp och individuellt. Du är tydlig, lugn och trygg i dig själv och har en förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation, utan att ta över dennes känslor. I den här rollen behöver du ha en god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och utifrån det anpassa ditt sätt att kommunicera beroende på den du möter.

Du har en relevant högskoleutbildning inom t.ex. beteendevetenskap, pedagogik, friskvård eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Du har utbildning inom lösningsfokuserat förhållningssätt och har erfarenhet från att arbeta stödjande och coachande med personer som står långt från arbetsmarknaden.
Du är en person som tar eget ansvar och har förmåga att föra arbetet framåt samtidigt som du är lyhörd och har god samarbetsförmåga. Vi förutsätter att du i mötet med såväl deltagare som medarbetare har ett gott bemötande och värdesätter olikheter samt förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Det är viktigt att du är trygg, stabil och har god självinsikt. Du har förmågan att på ett effektivt sätt planera, strukturera och prioritera ditt arbete.

Då en stor del av dina arbetsuppgifter handlar om att samverka och kommunicera med olika parter och aktörer krävs goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. För tjänsten krävs vana av att dokumentera, registrera och föra statistik , därför behövs grundläggande IT-kunskaper för att hantera de program och system som vi använder i vardagen.

Vi vill att verksamheten ska fortsätta leverera hög kvalitet för alla inblandande och vill du vara med och se till att vi lyckas så ser vi fram emot din ansökan!

Du kommer att köra bil i tjänsten. B-körkort för bil med manuell växellåda är krav.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C24487/2019

Ansök här

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.