Sista ansökningsdag
2018-11-20
Arbetsplats
Avesta kommun
Kommun
Avesta
Yrkeskategori
Lärare i förskola/Förskollärare
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Kontakt
Sara Bergström
förskolechef
0226-64 55 84
Fackling företrädare
Fackliga företrädare
www.avesta.se/fackliga-organisationer

Vik förskollärare på Förskolan Violen

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer nu i Avesta!
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Förskolan Violen ligger nära lasarettet i Avesta och består av fyra avdelningar. Vi har en fantastisk gård med stora grön ytor och vi har mycket nära till skogen.

I Avesta kommuns förskolor arbetar vi aktivt med Vägledande samspel (ICDP). Vi ser barn som kompetenta och med en vilja att lyckas, och genom ett bra samspel mellan barn och vuxna gör vi skillnad för barns möjligheter till utveckling och lärande. Vi vill att du också delar det synsättet. Vi är på väg att skapa en förskola med en mycket hög kvalité i Avesta kommun! Vill du vara med?

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för att arbetet sker i enlighet med målen i läroplanen.
Du har en bra förmåga att planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet så att utvecklings sker.
Du arbetar nära barnet på barnets nivå: Sitta på golvet, vara ute, vara inne, matsituation, blöjbyten, hygien, vila, lyfta, bära.
Du verkar för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex spela spel, läsa sagor, rörelse, teknik, lekar.
Du har dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare, utvecklingssamtal, föräldramöten.
Viss data vana behövs för tjänsten eftersom du kommer att hämta och lagra information i olika datasystem.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en förskollärarexamen och har/väntar på en förskollärarlegitimation.

Har du utbildning eller kunskap om Vägledande samspel så är det meriterande.

Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga, och som relaterar dig till barn och vuxna på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du är också serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Vi tycker det är viktigt att du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och att du är lösningsfokuserad.

Eftersom vi alla arbetar för en kvalitativ och trygg verksamhet är det viktigt att du också är kvalitetsmedveten, noggrann och väl medveten om förskolans mål och inriktning.

För detta arbete krävs att du kan arbeta självgående och kan ta ansvar för dina uppgifter, likväl som du arbetar lika bra och smidigt i arbetslag.

Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-01-04
Anställningsdatum utifrån erforderligt fattade beslut. Med eventuell förlängning.

Tidsbegränsad till: 2019-06-14

Referensnummer: C22887/2018

Ansök här

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.