Lediga jobb

Sommarvikarier till Socialförvaltningen

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Vill du göra skillnad i sommar? Kan du arbeta självständigt och har god initiativförmåga? Då har vi sommarjobbet för dig!

Socialförvaltningen söker sommarvikarier till hemtjänsten, vård och omsorgsboende för äldre och till omsorg funktionsvariation. Arbetet som sommarvikarie ger dig möjlighet att utvecklas både yrkesmässigt och som person. När du söker väljer du det eller de områden som du vill arbeta med. Du kommer att få en introduktionsutbildning strax före eller i början av din anställning, där du lär dig sådant du behöver kunna för att utföra ditt arbete.

Nytt för i år är att vi inför en bonustrappa för sommarvikarier som jobbar minst 85 %. Ju fler veckor du jobbar utan någon frånvaro desto högre blir bonusen. Maxbonus är 8000 kr utöver den vanliga lönen.

Arbetsuppgifter

Hemtjänsten
Hemtjänsten passar dig som trivs med ett rörligt och självständigt arbete med mycket eget ansvar. Du hjälper främst äldre människor i deras eget hem med personlig omvårdnad och serviceinsatser som inköp, tvätt, städ och att svara på trygghetslarm.

Vård och omsorgsboende för äldre
Ett särskilt boende för äldre passar dig som vill arbeta nära de äldre i deras vardag på boendet. Arbetet är mycket varierande. Du får hjälpa till med sociala aktiviteter, personlig omvårdnad och medicinering.

Omsorg funktionsvariation
Detta arbete passar dig som vill arbeta med personer med funktionsvariation och göra skillnad i deras vardag. Arbetet innebär att du ger stöd och omsorg med personlig omvårdnad och vid måltider men också med sociala aktiviteter. Våra brukare finns både inom Socialpsykiatrin och personlig assistans i hemmet.

För samtliga områden gäller att du som person är lösningsfokuserad och kan arbeta självständigt. Du är ansvarstagande, pålitlig och duktig på att skapa goda relationer samtidigt som du stöttar personer så att de får en bra vardag.

Arbetstiden är schemalagd, vilket innebär att dag, kväll, helg och nattarbete kan förekomma. När du söker väljer du hur du kan arbeta. Timlön betalas enligt avtal.

Kvalifikationer

För samtliga sommarvikariat söker vi dig som har fyllt 18 år och tycker om att arbeta med människor. Som person behöver du också kunna arbeta självständigt och ha en god initiativförmåga.

Du behöver inte ha erfarenhet/utbildning inom omvårdnadsarbete för att kunna söka sommarjobb hos oss.

Vi söker dock i första hand dig som är utbildad undersköterska eller boendeassistent alternativt har en pågående utbildning på omvårdnadsprogrammet, sjuksköterskeprogrammet eller annan lämplig omvårdnadsutbildning.

Till vikariaten inom Omsorg funktionsvariation söker vi även dig från barn-och fritidsprogrammet eller annan lämplig utbildning.

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom omvårdnadsarbete.

För vissa tjänster krävs B-körkort för manuell växellåda.

Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Heltid / deltid

Vi söker främst vikarier under perioden juni, juli och augusti (vecka 26-33) och dina chanser att få ett sommarvikariat ökar om du har möjlighet att arbeta under hela denna period. Behov av timvikarier finns redan nu.

Tillträdesdatum kan variera beroende på arbetsplats.

Ansökan

Ansök senast: 2019-03-31

Referensnummer: Sommarvikariat 2019

Här gör du din ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  100

Kontakt

Kontaktperson

Linda Persson
Enhetschef, OF
0476-55442
linda.persson@almhult.se
Carina Stenberg
Enhetschef vård och omsorgsboende
0476-55542
Carina.Stenberg@almhult.se
Camilla Wir
Enhetschef, hemtjänst
0476-55040
camilla.wir@almhult.se

Facklig företrädare

Fackliga organisationer via växeln
0476-550 00
 

Övrigt

Du söker samtliga sommarvikariat hos oss via länken i denna annons, ej via e-post eller brev. När du söker väljer du inom vilket/vilka områden och perioder du önskar arbeta. Vi vill att du bara skickar EN ansökan, du är ändå aktuell för samtliga semestervikariat.

Urval och tillsättning kommer att ske löpande, så vänta inte med att söka.

Välkommen med din ansökan!

Läs mer:  om vår värdegrund och hur det är att arbeta i Älmhults kommun

Lediga jobb