Lediga jobb

Kommunikationschef

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. År 2017 blev vi valda till Årets tillväxtkommun i Sverige. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

Vill du ha en spännande tjänst där din nyfikenhet och driv blir din största tillgång? Då kan du vara den vi söker! På kommunikationsenheten vill vi göra skillnad – vi gillar nya utmaningar och vi arbetar tillsammans. Vi är fyra kommunikatörer, en destinationsutvecklare och tre receptionister som nu letar efter en ny kommunikationschef. Din närmaste chef är kommunchefen och du ingår i ledningsgruppen. Vår kommunledning ser kommunikation som ett viktigt verktyg för att nå uppsatta mål och där kommer du ha en central roll tillsammans med oss.

Vi är ett självgående team som brinner för våra respektive områden och gillar att tänka nytt. Vår största tillgång är att vi arbetar tillsammans, har höga ambitioner och alltid vill utveckla vårt arbete. De senaste åren har vi arbetat fram en ny grafisk profil, ett nytt platsvarumärke, en ny externwebb och en ny digital arbetsplats. Detta gör oss ännu mer taggade inför framtiden. Nu söker vi dig som förstår vikten av kommunikation för ett attraktivt Älmhult och vill ta vår kommunikation till nästa nivå och vidare i arbetet med kommunens platsvarumärke.

Som chef hos oss får du medarbetare som tar ansvar och gillar utveckling. Det är därför viktigt att du låter oss ta ansvar, står upp för vår profession och kommunikationens roll i organisationen.

Tillsammans med oss ser du till att kommunens kommunikationsarbete ligger i framkant och att utveckling sker utifrån invånarnas, medarbetarnas, besökarnas och andra organisationers behov. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för kommunens interna och externa kommunikation. I ditt ansvar ingår också kriskommunikation, pressfrågor, turistinformation och växel/reception.

Bland våra arbetsuppgifter finns allt från att stötta medarbetare med verktyg och kunskap inom kommunikation till besöksnäringsfrågor. Du kommer att ha såväl strategiska som operativa arbetsuppgifter och ett finger med i det mesta av det kommunen gör. Vi tror därför att du är en sådan som tycker om att testa nya saker och att man ibland får misslyckas.

Kvalifikationer

Du förstår vikten av kommunikation såväl internt som i kommunens relationer med omvärlden och är van vid att skapa goda relationer med andra aktörer, hantera mediekontakter, såväl proaktivt som reaktivt. Du har god förmåga och intresse av att leda och motivera dina medarbetare.

Som person är du lyhörd, handlingskraftig och driver arbetet framåt. Du gillar att arbeta i en miljö med högt tempo och att ha flera projekt i gång samtidigt. Vi ser att vår nya chef har goda ledaregenskaper, är prestigelös, flexibel och tydlig. Du tänker strategiskt och kan se sakers långsiktiga betydelse samtidigt som du kommer med nya idéer som leder till resultat.

Vi söker dig som:

- har en akademisk examen inom relevant område
- har flera års erfarenhet av operativt och strategiskt internt och externt kommunikationsarbete
- har ledarerfarenhet
- är en driven skribent med väl utvecklade kunskaper i svenska språket

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-05-20

Referensnummer: A778251/2018

Här gör du din ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Roland Eiman
Kommunchef
0476-55070

Facklig företrädare

Henrik Dahlström
Jusek
0476-55021
henrik.dahlstrom@almhult.se
Anton Härder
Vision
0476-55057
anton.harder@almhult.se
 

Övrigt

Intervjuer kommer i första hand att ske 25/5 och 31/5.

Här kan du läsa mer om vår värdegrund och personalidé samt vad medarbetarna tycker om sina jobb och oss som arbetsgivare: http://www.almhult.se/vardegrund

Lediga jobb