Lediga jobb

Barn- och utbildningsförvaltningen söker ansvarig för intern service

GoogleLinkedIn

Om arbetsplatsen

Söderhamn är skärgårdskommunen i södra Hälsingland som tänker nytt och stort. Vi är cirka 2 300 medarbetare och ledare som formar och utvecklar verksamheten tillsammans, utifrån Söderhamnarnas behov. Ett coachande ledarskap gör det möjligt. Tillsammans är vi Söderhamn.

Söderhamn bedriver ett långsiktigt och framgångsrikt arbete med entreprenöriellt lärande. Innovationstänkande och entreprenörskap genomsyrar alla utbildningsnivåer. Här får barn och ungdomar vara medskapare i sitt lärande, utveckla sin initiativförmåga och sina idéer samt träna på att samarbeta.

I Barn- och utbildningsförvaltningen är vi cirka 600 medarbetare. Vi möter barn och ungdomar i åldern 1 – 16 år i förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grundsärskola samt kulturskola. Vi arbetar också med studie- och yrkesvägledning, it-pedagogik, elevhälsa, skolskjutsar och administration.

Arbetsuppgifter

I rollen som intern service ingår du i förvaltningens administrativa team som ger stöd och service till förvaltningens chefer i administrativa processer. Som intern service fungerar du som ett kvalificerat administrativt stöd främst till rektorer och förskolechefer. I uppdraget ingår bland annat uppföljning och analys av ekonomi och annan statistik, utredningsarbete, framställning av rapporter och annan dokumentation. Arbete med information och kommunikation, introduktion av nya medarbetare, schemaläggning och internkontroll ingår också i uppdraget.

Som intern service tillhör du förvaltningens administration med nuvarande placering på Stentägtskolans expedition men du kommer också delvis ha en arbetsplats på en eller flera andra skolexpeditioner.

Kvalifikationer

Som medarbetare i administrationen är du ett nära stöd till rektorer och förskolechefer och bidrar till hög kvalitet och service av verksamheten. Du har god initiativförmåga och driver dina processer framåt på ett ansvarsfullt och strukturerat sätt utifrån ett helhetsperspektiv. Arbetsbelastningen kommer stundom att vara hög varför det är viktigt att du är stresstålig. Vidare är du en drivande person som kan identifiera utvecklingsområden och hitta möjligheter att förbättra ditt och administrationens arbetssätt.

Eftersom arbetet innebär kontakter med interna och externa intressenter ser vi att du har en god känsla för service, är lyhörd och har god samarbetsförmåga. I ditt uppdrag får du kännedom om uppgifter som kan vara av känslig natur och det krävs att du har en hög integritet.

Vi söker dig med minst gymnasial utbildning. Du har tidigare erfarenhet från arbete med kvalificerade administrativa arbetsuppgifter. Du har hög kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift samt har goda digitala kunskaper. Har du relevant påbyggnadsutbildning inom administration eller annan akademisk examen som är relevant inom något av de områden som tjänsten innefattar samt erfarenhet från offentlig verksamhet ser vi det som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2017-10-15

Referensnummer: BUN/17.F14

Ansök här

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Arbetstid:  Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Pernilla Lund
Verksamhetschef administration
0270 754 14

Facklig företrädare

Pernilla Rudolfsson
Akademikerförbundet SSR
072 247 00 36
My Sköld
Vision
0270 754 10
 

Övrigt

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Söderhamns kommun har tagit ställning till kanaler och marknadsföring för rekrytering. Vi undanber oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer:  Söderhamns Kommuns hemsida

Lediga jobb