Lediga jobb

Vi söker fysisk planerare med fokus på detaljplanering

GoogleLinkedIn

Om arbetsplatsen

Söderhamn är skärgårdskommunen i södra Hälsingland som tänker nytt och stort. Vi är cirka 2 300 medarbetare och ledare som formar och utvecklar verksamheten tillsammans, utifrån Söderhamnarnas behov. Ett coachande ledarskap gör det möjligt. Tillsammans är vi Söderhamn.

Nu gäller det! Söderhamn är på gång och vi ser en positiv samhällsutveckling som vi inte sett sedan 70-talet. Det byggs bostäder och etableras företag i vår kommun. Vi ser en framtidstro och att man vill satsa på och investera i Söderhamn.

Det ställer krav på oss som jobbar med samhällsutveckling och samhällsplanering. Där kommer du in som en viktig kugge i maskineriet. Tillsammans med kompetenta och trevliga medarbetare i både bygg- och miljöförvaltningen och andra förvaltningar blir din uppgift att vara med att skapa ett hållbart samhälle. Det låter stort men tillsammans kan vi fixa det.

I Söderhamn är målet att skapa ett hållbart samhälle. En väg dit är att skapa kunskap om miljö, energi, klimat och boende. Vårt arbete handlar om myndighetsutövning i vardagen med ett långsiktigt perspektiv på hur vi kan leva hållbart – i skärgården, på landet och i staden.

I bygg- och miljöförvaltningen arbetar för närvarande cirka 27 personer där vi nu utökar med denna tjänst för att möta samhällsutvecklingen, där vi ser ett ökad byggande och ett behov av proaktivt arbete med samhällsplaneringen. Förvaltningen är organiserad i två avdelningar. En plan- och byggavdelning där denna tjänst ingår samt en miljö- och hälsoskyddsavdelning. Det ger förutsättningar för ett bra ledarskap enligt kommunens styr- och ledningsfilosofi, där vi har tydliga värderingar som medborgarfokus, engagemang och tillit. Sammantaget har vi expertkompetenser i frågor som bostadsanpassning, bygglov, detaljplanering, energi- och klimatrådgivning, GIS/kart- och mätverksamhet, konsumentvägledning, livsmedelskontroll samt miljö- och hälsoskyddstillsyn.

Arbetsuppgifter

Du kommer att spela en viktig roll i arbetet med att forma och skapa förutsättningar för Söderhamns framtida fysiska utveckling och gestaltning. Din huvuduppgift är att ta fram detaljplaner från idé till genomförande. Du kommer också att medverka i andra förvaltningsövergripande utrednings- och planeringsarbete som rör övriga samhällsbyggnadsfrågor i kommunen. Arbetet bedrivs i nära dialog med kollegor, politiker och invånare även om du som handläggare har ett självständigt ansvar att lotsa dina ärenden framåt. Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.
En ständig teknisk utveckling och modern verksamhet är viktiga frågor för oss och vårt verktyg för plan- och karthanteringen är i dag Geosecma for ArcGIS.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort engagemang för samhällsbyggnad, är drivande, ansvarstagande och resultatinriktad. Du är socialt utåtriktad, lyhörd och har lätt att samarbeta med människor i grupp mot gemensamt uppsatta mål. Vi värdesätter noggrannhet, att du är serviceinriktad, strukturerad, analytisk och kan finna kreativa lösningar utifrån ett helhetstänk i komplexa planeringssammanhang. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift och har lätt för att presentera och föredra information om ditt arbete inför små till stora grupper av åhörare.

Din bakgrund är inom fysisk planering eller samhällsplanering. Du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation, detaljplanering och Geosecma for ArcGIS samt goda kunskaper i tillämpning av plan- och bygglagen. B-körkort är ett krav.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt.

Ansökan

Ansök senast: 2017-10-08

Referensnummer: BMN/2017/00546

Ansök här

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Dick Nilsson
Enhetschef
0270-75220
Herman Claesson
Förvaltningschef
0270-75136

Facklig företrädare

My Sköld
Vision
0270-75410
 

Övrigt

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Söderhamns kommun har tagit ställning till kanaler och marknadsföring för rekrytering. Vi undanber oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Lediga jobb