Lediga jobb

Vikarierande Socialsekreterare Familjehem

GoogleLinkedIn

Om arbetsplatsen

Söderhamn är skärgårdskommunen i södra Hälsingland som tänker nytt och stort. Vi är cirka 2 300 medarbetare och ledare som formar och utvecklar verksamheten tillsammans, utifrån Söderhamnarnas behov. Ett coachande ledarskap gör det möjligt. Tillsammans är vi Söderhamn.

Inom Arbetsmarknads-och socialnämndens verksamhetsområde arbetar ca. 350 medarbetare. Inom Individ- och familjeomsorgen arbetar ca.100 medarbetare.

Förvaltningens ansvarsområde omfattar:
· Arbetsmarknadsenheten
· Introduktion och information till nyanlända
· Daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning
· Bilpool
· Bemanningsenhet för kommunens verksamheter
· Individ-och familjeomsorg dvs. Försörjningsenheten, Familjeenheten, Vuxenenheten, samt Barn- och ungaenheten inkl. ensamkommande flyktingbarn.

Arbetsuppgifter

Vi söker en socialsekreterare till familjehemsgruppen som främst ska arbeta med planering, uppföljning och samtal med familjehemsplacerade barn. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med dina kollegor samt med andra interna och externa samarbetspartners. Tillsammans med familjehemmets handläggare driver du ärendena framåt och ansvarar för att besöka familjehemmen och de placerade barnen regelbundet för att de ska få det stöd och de insatser som behövs.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som bedöms som likvärdig och som har erfarenhet av arbete inom socialtjänsten. För att lyckas i rollen tror vi att du är ansvarfull, prestigelös, lyhörd och inkännande och har lätt för att skapa förtroendefulla relationer. Du har ett gott bemötande och är lösningsfokuserad och har en god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt och hantera när förutsättningar och planeringar ändras i arbetet. Vi värdesätter att du bidrar till ett gott arbetsklimat i arbetsgruppen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Då det ingår dokumentering i dataprogrammet Procapita har du grundläggande IT-kunskaper, samt kan uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska. Eftersom resor ingår i arbetet behöver du som söker ha B-körkort.

Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2017-11-01
Anställningsintervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.

Tidsbegränsad till: 2018-09-30

Ansökan

Ansök senast: 2017-10-20

Referensnummer: ASN/2017/0085

Ansök här

Ersättning

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Arbetstid:  Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Annika Jonsson
Enhetschef
0270-75161
070-1906592
annika.jonsson@soderhamn.se
Ann-Sofie Åhs Bodin
Verksamhetschef
0270-75267
ann-sofie.ahsbodin@soderhamn.se

Facklig företrädare

Lisa Johansson
Vision
0270-75664
lisa.johansson@soderhamn.se
Gunilla Sundman
Akademikerförbundet SSR
0270-75604
gunilla.sundman@soderhamn.se
 

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Söderhamns kommun har tagit ställning till kanaler och marknadsföring för rekrytering. Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Lediga jobb