Lediga jobb

Medarbetare till Kvinnohuset

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta med att göra skillnad för kvinnor i utsatta livssituationer? Vi söker en engagerad medarbetare som med ett nyfiket, kreativt och modigt sätt tar sig an och bidrar i de utmaningar och möjligheter som vi ställs inför. Är det du? Välkommen med din ansökan!

Vi växer inte av att göra det vi kan. Vi växer av utmaningar. I Landskrona stad får du möta socialtjänstens alla utmaningar i arbetet med samhällets mest utsatta. Hösten 2012 öppnade Kvinnohuset, ett kommunalt skyddat boende. Målgrupp är våldsutsatta kvinnor, med eller utan barn, samt våldsutsatta kvinnor med beroendeproblematik. Till kvinnohuset kan kvinnor komma både i en akut situation och planerat. Boendet är bemannat med personal dygnet runt.

Individ- och familjeförvaltningen arbetar med socialt arbete riktat till barn, unga, vuxna och familj inom socialtjänstens olika områden. Förvaltningen har en målgruppsinriktad organisation bestående av två stora verksamhetsområden; för Barn och Unga och för Vuxna. Utöver detta finns ett centralt förvaltningskontor bestående av två avdelningar där vi bland annat samlat våra olika specialistfunktioner, nämndadministration och ekonomi.

I Landskrona stad arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. BRA är fundamentet som alla våra medarbetare bär med sig i sitt arbete och sina möten med kommuninvånare, kollegor, myndigheter och andra aktörer.

Arbetsuppgifter

Arbetet i Kvinnohuset består i att ta emot våldsutsatta kvinnor, med eller utan barn, och i vissa fall även kvinnor med beroendeproblematik. Uppdraget är främst att erbjuda skydd och stöd i vårt boende. Riskbedömning görs i den aktuella situationen och kontinuerligt. Dokumentation sker fortlöpande och är en viktig del i arbetet.

Arbetet är schemalagt, dag- och kvällstid och du arbetar även var fjärde helg.

I Kvinnohuset erbjuds kvinnorna kris- och samtalsstöd och långsiktigt är syftet att kvinnan får hjälp att hitta sina egna strategier för att kunna leva ett självständigt och så tryggt liv som möjligt i ett eget boende. En annan del i arbetet är att bistå med praktiskt stöd och medverkan i kontakten med andra myndigheter.

Förutom en mycket kompetent och engagerad arbetsgrupp i boendet, har vi dessutom många värdefulla och engagerade samverkanspartners, som är viktiga i vårt arbete. Att ha barnens bästa i fokus är en annan viktig del i vårt arbete. Därför har vi en socionom med specialkompetens som bevakar barnens rättigheter och bedömer barnens behov och arbetar för att de ska få det stöd och den stimulans som de behöver.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant eftergymnasial utbildning och dessutom gedigen och mångårig arbetslivserfarenhet av arbete inom det sociala fältet. Du ska ha erfarenhet av arbete med målgruppen, våldsutsatta i nära relationer och deras barn och även med våldsutsatta med samtidig beroendeproblematik. Det är meriterande om du har utbildning/erfarenhet av att använda riskbedömningsinstrumenten FREDA och PATRIARK.

Verksamheten är ständigt under utveckling vilket förutsätter att du som person är flexibel och positiv till utveckling. Arbetet i Kvinnohuset kräver en hög grad av flexibilitet även vad gäller arbetsuppgifter. Utöver detta vill vi att du är en engagerad, ansvarstagande, trygg och positiv person, öppen för nytänkande och med god förmåga till såväl självständigt arbete som samarbete i team och med andra samarbetspartners. Att vara lösningsinriktad och kreativ är en förutsättning för detta arbete.

Körkort B är ett krav.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-02-03

Referensnummer: C24523

Gör din ansökan här

Ersättning

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Arbetstid:  Schema

• Arbetet är schemalagt, dag- och kvällstid och du arbetar även var fjärde helg.

Kontakt

Kontaktperson

Monica Jönsson
Sektionschef
0418-47 02 14
monica.z.jonsson@landskrona.se
Matilda Winberg
HR-konsult
0418-470225
matilda.winberg@landskrona.se

Facklig företrädare

Facklig företrädare nås via växeln
0418-47 00 00
 

Övrigt

Intervjuer sker fortlöpande under rekryteringsperioden.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling.

Läs mer om oss på: landskrona.se/Jobba hos oss

I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Lediga jobb