« Tillbaka

Lediga jobb

Deltidsbandmän till stationerna i Götene, Skara samt Tidaholm

Om arbetsplatsen

Samhällsskydd Mellersta Skaraborg består av fyra kommuner Falköping, Götene, Skara och Tidaholm och leds av en gemensam nämnd med Falköping som värdkommun.

Vår gemensamma värdegrund utgår från att vi som medarbetare är till för medborgarna. Vi erbjuder meningsfulla och viktiga arbetsuppgifter, ett gott arbetsklimat med engagerade kollegor.

Nu söker vi en deltidsbrandman till respektive station Götene, Skara samt Tidaholm.

Arbetsuppgifter

Att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap, eller deltidsbrandman som det hette tidigare, innebär att du har ett ordinarie arbete som du får gå ifrån när det går larm. Under beredskapen skall du planera din verksamhet så att du i alla situationer kan uppfylla kravet om inställelse tid på fem minuter, då du iförd larmkläder skall sitta i ett av stationens räddningsfordon. Du måste således bo och eller arbeta relativt nära brandstationen.

Kvalifikationer

Är du intresserad av att bli Räddningspersonal i beredskap får du genomgå ett fystest för att se om du uppfyller de krav som Arbetsmiljöverket kräver. Arbetsprovet består i att gå åtta minuter på ett rullband med en viss lutning och hastighet iklädd larmkläder och andningsapparat. Dessutom ställer vi följande krav på dig:
- Fullt frisk
- God fysik
- Simkunnighet
- Du får inte ha problem med trånga utrymmen eller höjder
- Bo och arbeta inom fem minuters färdväg från brandstationen
- B-körkort för manuell växellåda
- C-körkort är meriterande

När du blir anställd går du en preparandutbildning på två veckor hos oss. Du får lära dig lagstiftningen som styr vår verksamhet samt teorier om hur bränder och olyckor utvecklar sig. Därefter omsätter du kunskaperna i praktiska övningar, till exempel brandsläckning och trafikolyckor. Efter genomgången preparandutbildning kan du börja tjänstgöra som brandman.

När du arbetat en tid hos oss, vanligtvis mellan sex månader upp till ett år, är det dags att gå grundutbildning för räddningsman i beredskap. Den genomförs i MSB:s, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, regi vid någon av deras skolor Revinge (Lund) eller Sandö (Kramfors). Utbildningen kan även ske lokalt på någon räddningstjänst eller utbildningsanläggning.

Utbildningen består av följande steg:
1. Kurs 1 kommunal räddningstjänst delkurs A 80 timmar.
2. Kurs 1 kommunal räddningstjänst delkurs B 40 timmar.
3. Kurs 2 räddningsinsatsen 170 timmar.

Låter detta intressant, kvinna eller man, tveka inte att kom med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

För dig som har C-körkort erbjuds en tillsvidareanställning.
För dig som inte har C-körkort så erbjuds en visstidsanställning tills du tagit C-körkortet.

Ansökan

Ansök senast: 2017-12-31

Referensnummer: SMS 61-4417

Ansök nu

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  3

Arbetstid:  Schema

Kontakt

Kontaktperson

Christer Olofsson
Enhetschef
0515-88 58 02 christer.olofsson@falkoping.se
Stefan Johansson
Stationsansvarig Tidaholm
0515-88 58 55
0706-56 03 77
Stefan Karlsson
Stationsansvarig Götene
0515-88 58 35
Marcus Löfgren
Stationsansvarig Skara
0515-88 58 36

Facklig företrädare

Marcus Nilsson
BRF
0702-977466
 

Övrigt

Som rekryteringsverktyg använder vi Offentliga jobb för att hantera ansökningar samt att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. För att underlätta vår bedömning av ansökningar bör du därför använda Offentliga jobbs elektroniska ansökningsblankett. Du söker jobbet genom länken i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Lediga jobb