« Tillbaka

Lediga jobb

Socialsekreterare till Barnenheten inriktning barn 13-18 år

Om arbetsplatsen

I Falköpings kommun har vi fokus på hållbar utveckling, vi värnar om livskvalitetsfrågorna för att öka välbefinnandet och trivseln för de som bor och verkar i Falköping - nu och i framtiden.

Vår gemensamma värdegrund utgår ifrån att vi som medarbetare är till för Falköpingsborna. Vi erbjuder meningsfulla och viktiga arbeten, goda utvecklingsmöjligheter och ett gott arbetsklimat med engagerade kollegor.

Medarbetare med kortare yrkeserfarenhet än tre år kommer att kunna erbjudas ett introduktionsprogram. Som anställd i Falköpings kommun får du ett träningsbidrag. Du har också fri tillgång till kommunens eget gym och gruppträningspass.

Arbetsuppgifter

Vi söker en socialsekreterare för vår grupp som jobbar med ungdomar mellan 13 och 18 år och hoppas du kan vara den rätta personen för detta!

Du kommer att jobba i en arbetsgrupp som handlägger utredningar, bedömningar och insatser för denna åldersgrupp.

Du kommer att arbeta med ytterligare 2 engagerade socialsekreterare och du har stöd av en 1:e socialsekreterare i det dagliga arbetet samt tillgång till extern handledning. Vi har administrativstöd.

Ungdomsgruppen ingår i Barnenheten och där ingår även familjerätt, familjehem, ensamkommande barn och utredarna för barn från 0-12 år. Totalt finns det nu 24 socialsekreterare i enheten samt två 1:e socialsekreterare och en enhetschef.

I Barnenheten finns det mycket samlad kompetens inom olika områden. Vi har ett bra arbetsklimat och ett gott kollegialt stöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom och har kunskaper och erfarenheter av BBIC och är uppdaterad när det gäller relevant lagstiftning. I arbetet ingår kvalificerat utredningsarbete, som ska präglas av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet. Därför är det meriterande om du har erfarenhet och vana vid utredningsarbete inom socialtjänsten, gärna erfarenhet av arbete med myndighetsutövning.

Vi dokumenterar i Procapita och vi använder BBIC som dokumentstöd.

Som person ska du ha god förmåga att ta egna initiativ och kan bedriva en utredning på ett ändamålsenligt och rättssäkert sätt. Du ska ha lätt att uttrycka dig både i tal och skrift.

Eftersom arbetet innebär kontakter, både internt och externt, ska du ha god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som har körkort B

Då du kommer att arbeta med barn kräver vi utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan redan idag, urval sker löpande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2017-12-08

Referensnummer: SOC 77-4517

Ansök nu

Ersättning

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Arbetstid:  Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Lucia Fallgren Varas
Chef Barn- och ungdomsenheten
0515-88 52 96
Sara Andersson
1:e socialsekreterare
0515-88 53 20

Facklig företrädare

Anna Ahlin
SSR
0515-88 53 20 (rec)
Ingela Arvidsson
Vision
0515-88 53 20 (rec)
 

Övrigt

Som rekryteringsverktyg använder vi Offentliga Jobb för att hantera ansökningar samt att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. För att underlätta vår bedömning av ansökningar bör du därför använda Offentliga Jobbs elektroniska ansökningsblankett. Du söker jobbet genom länken i annonsen.

Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Lediga jobb