« Tillbaka

Lediga jobb

Socionom till familjehemsgruppen

Om arbetsplatsen

I Falköpings kommun har vi fokus på hållbar utveckling, vi värnar om livskvalitetsfrågorna för att öka välbefinnandet och trivseln för de som bor och verkar i Falköping - nu och i framtiden.

Vår gemensamma värdegrund utgår ifrån att vi som medarbetare är till för Falköpingsborna. Vi erbjuder meningsfulla och viktiga arbeten, goda utvecklingsmöjligheter och ett gott arbetsklimat med engagerade kollegor.

En av våra medarbetare ska snart gå i pension, därför har vi behov av en Barnsekreterare till familjehemsgruppen.

Vill du vara med och driva utvecklingen av vårt arbete för att barn som är i behov av placering ska få tillgång till kompetenta, lyhörda och trygga familjehem samt att de placerade barnen skall få likvärdiga möjligheter som andra barn? I så fall ska du söka den här tjänsten!

Familjehemsgruppen arbetar med barn och ungdomar som är i behov av vård i familjehem och vi följer dem under hela deras placeringstid utanför det egna hemmet. För att möta lagkraven i Stärkt skydd och stöd till barn är familjehemsgruppens arbetsuppgifter uppdelat i två inriktningar, barn och familjehem, och målsättningen är att bilda ett bra team runt det placerade barnet.

I familjehemsgruppen finns idag 3 tjänster som familjehemssekreterare och 3 tjänster som barnsekreterare. Det är 6 kompetenta och trevliga medarbetare med lång erfarenhet inom socialt arbete i olika former. Vi har en stabil arbetsgrupp och ett trivsamt klimat. Vi fokuserar på att våra placerade barn och unga ska få det stöd som behövs för en trygg uppväxt.

Familjehemsgruppen ingår i Barnenheten som består av utrednings- och familjehemsgruppen samt ensamkommande barn (EKB) och familjerätt. Enheten leds av en enhetschef och två kvalificerade 1:e socialsekreterare samt en mentor som finns som resurs till hela gruppen. Extern handledning finns och ett introduktionsprogram. Till stöd i administrationen finns en assistent.

Arbetsuppgifter

Som Barnsekreterare arbetar Du med det placerade barnet i centrum och är delaktig i alla delar runt barnet. Du ska noga följa vården och ha enskilda samtal med barnet/ungdomen i de olika placeringsformerna. Ansvaret för att placeringen fungerar enligt vårdplan ingår i barnsekreterarens arbetsuppgifter som innefattar överväganden/omprövning av vården enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Arbetet innebär kontakter och samarbete med både vårdgivare och myndigheter och kan medföra långa resor. Uppföljningen av placeringarna sker enligt BBiC.

Du hanterar alla förekommande frågor som kan uppstå i barnets liv samt arbetar aktivt med att stödja barnet och dess biologiska föräldrar till ett givande umgänge för att på sikt öka möjligheterna till återförening med dessa.

Fortlöpande dokumentation ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen och gärna med erfarenhet av utredningsarbete kring barn och unga i vård eller erfarenhet av placeringsarbete i familjehem/HVB-hem. Det är meriterande att du har utbildning i metoder för samtal med barn. Arbetet kräver stor förmåga till självständighet och förmåga att driva ärendena framåt. Du behöver ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, kunna arbeta under tidspress, vara flexibel och ha god samarbetsförmåga.

Då du kommer att arbeta med barn kräver vi utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

B-körkort är ett krav för tjänsten


Välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast och/eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2017-12-18

Referensnummer: SOC 83-4717

Ansök nu

Ersättning

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Arbetstid:  Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Lucia Fallgren Varas
Chef Barn- och ungdomsenheten
0515-88 52 96
Sara Andersson
1:e socialsekreterare
0515-88 53 20

Facklig företrädare

Anna Ahlin
SSR
0515-88 53 20 (rec)
Ingela Arvidsson
Vision
0515-88 53 20 (rec)
 

Övrigt

Som rekryteringsverktyg använder vi Offentliga Jobb för att hantera ansökningar samt att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. För att underlätta vår bedömning av ansökningar bör du därför använda Offentliga Jobbs elektroniska ansökningsblankett. Du söker jobbet genom länken i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Lediga jobb