« Tillbaka

Lediga jobb

Vikarierande ungdomsstrateg

Om arbetsplatsen

I Falköpings kommun har vi fokus på hållbar utveckling, vi värnar om livskvalitetsfrågorna för att öka välbefinnandet och trivseln för de som bor och verkar i Falköping - nu och i framtiden.

Vår gemensamma värdegrund utgår ifrån att vi som medarbetare är till för Falköpingsborna. Vi erbjuder meningsfulla och viktiga arbeten, goda utvecklingsmöjligheter och ett gott arbetsklimat med engagerade kollegor.

Tjänsten är placerad på kultur- och fritidsförvaltningen, men ansvaret är sektorsövergripande.

Arbetsuppgifter

Som ungdomsstrateg leder du arbetet med ungas inflytande i kommunen. Huvuduppgiften är att stötta unga till ökat inflytande, ta emot frågor och idéer och arbeta med dem, tillsammans med unga. Exakt hur detta ska genomföras beror på hur ungdomarna själva vill bli stöttade, här krävs flexibilitet och öppenhet gentemot de unga. Ungdomsinflytandet i kommunen är allas ansvar, som ungdomsstrateg ska du uppmuntra och stödja andra att utgå ifrån barnkonventionen och ungdomspolitiken och sprida kunskap om ungas delaktighet.

Som vikarierande ungdomsstrateg kommer du under 2018 att samordna och ansvara för planering, genomförande och uppföljning av Lupp (Lokal uppföljning av ungdomspolitiken).

En central del i uppdraget är att driva Unga tar ordet, en verksamhet som skapar förutsättningar för dialog mellan unga och ansvariga politiker, chefer och tjänstepersoner vilket formar en sektorsövergripande och kunskapsbaserad ungdomspolitik. Uppdraget har sin utgångspunkt i Lupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant utbildning på högskolenivå. Du har god kännedom om strategiskt utvecklingsarbete och erfarenhet av att jobba med frågor utifrån ett ungdomsperspektiv.
Erfarenhet av att jobba i politiskt styrda organisationer är meriterande och så även erfarenhet av processinriktat arbete.

Du är analytisk, har en god verbal förmåga och kan även uttrycka dig väl i skrift. Du har också förståelse för och vana av att använda sociala medier som medel och verktyg.
Som person är du van att gå från ord till handling. Du trivs att arbeta i många processer samtidigt och har en god social förmåga, är flexibel och har lätt för att samarbeta. Du ser det verksamhetsnära arbetet som en del av strategin. Tjänstens innehåll kan innebära kvällsarbete och ibland även helgarbete. B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ser att förmågan att vara nytänkande och initiativrik med en lösningsfokuserad grundinställning är viktigt. Du är van att leda dig själv men drivs också av att samarbeta med andra. Du är entusiasmerande med förmåga att skapa engagemang och delaktighet.

Urval kan komma att ske löpande under ansökningstiden, ansök därför redan idag, dock senast 2017-12-11

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2018-02-01

Tidsbegränsad till: 2019-03-31
Vikariat med eventuell möjlighet till förlängning.

Ansökan

Ansök senast: 2017-12-11

Referensnummer: KoF 70-4717

Ansök nu

Ersättning

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Maria Wallengren
Kultur och fritidschef
0515-88 50 46
073-998 89 95
Karoline Svensson
Ungdomsstrateg
0515-88 50 64

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Kommunal
0515-88 50 00
 

Övrigt

Som rekryteringsverktyg använder vi Offentliga Jobb för att hantera ansökningar samt att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. För att underlätta vår bedömning av ansökningar bör du därför använda Offentliga Jobbs elektroniska ansökningsblankett. Du söker jobbet genom länken i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Lediga jobb