« Tillbaka

Lediga jobb

Socialsekreterare till Barnenheten inriktning ensamkommande barn

Om arbetsplatsen

I Falköpings kommun har vi fokus på hållbar utveckling, vi värnar om livskvalitetsfrågorna för att öka välbefinnandet och trivseln för de som bor och verkar i Falköping - nu och i framtiden.

Vår gemensamma värdegrund utgår ifrån att vi som medarbetare är till för Falköpingsborna. Vi erbjuder meningsfulla och viktiga arbeten, goda utvecklingsmöjligheter och ett gott arbetsklimat med engagerade kollegor.

Arbetsuppgifter

Vi söker en engagerad socionom till vår grupp som jobbar med ensamkommande barn (EKB). I din grupp kommer du att arbeta med ytterligare 3 erfarna och engagerade socialsekreterare.

Som socialsekreterare för ensamkommande barn arbetar du med att utreda ensamkommande barns och ungas behov och med att följa upp beslutade insatser samt förberedelse och planering för utsluss till ett självständigt liv.

Du samarbetar med familjehemshandläggare, boenden, familjehem, skolor, gode män samt andra aktörer. Du har stöd av en 1:e socialsekreterare i det dagliga arbetet och tillgång till extern handledning. Vi har administrativstöd.

Medarbetare med kortare yrkeserfarenhet än tre år kommer att kunna erbjudas ett introduktionsprogram.

EKB ingår i Barnenheten och där ingår även familjerätt, familjehem, utredarna för barn från 0-12 år och för barn från 13-18 år. Totalt finns det nu 24 socialsekreterare i enheten samt två 1:e socialsekreterare och en enhetschef.

Kvalifikationer

Känner du ett stort engagemang för att ge ensamkommande barn goda uppväxtvillkor kan rollen som socialsekreterare hos oss passa dig.

Vi söker dig som är socionom och har kunskaper och erfarenheter av BBIC och är uppdaterad när det gäller relevant lagstiftning. I arbetet ingår kvalificerat utredningsarbete, som ska präglas av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet. Därför är det meriterande om du har erfarenhet och vana vid utredningsarbete inom socialtjänsten.
Vi dokumenterar i Procapita och vi använder BBIC som dokumentstöd.

Som person ska du först och främst ha intresse av att arbeta med ensamkommande barn.

Du ska ha god förmåga att ta egna initiativ och kan bedriva en utredning på ett ändamålsenligt och rättssäkert sätt. Du ska ha lätt att uttrycka dig både i tal och skrift.

Eftersom arbetet innebär många kontakter, både internt och externt, ska du ha god samarbetsförmåga.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Då du kommer att arbeta med barn kräver vi utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Vi söker dig som har körkort B

Välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2017-12-08

Referensnummer: SOC 78-4517

Ansök nu

Ersättning

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Arbetstid:  Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Lucia Fallgren Varas
Enhetschef
0515-88 52 96
Sara Andersson
1:e socialsekreterare
0515-88 53 20

Facklig företrädare

Anna Ahlin
SSR
0515-88 53 20 (rec)
Ingela Arvidsson
Vision
0515-88 53 20 (rec)
 

Övrigt

Som rekryteringsverktyg använder vi Offentliga Jobb för att hantera ansökningar samt att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. För att underlätta vår bedömning av ansökningar bör du därför använda Offentliga Jobbs elektroniska ansökningsblankett. Du söker jobbet genom länken i annonsen.

Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Lediga jobb