« Tillbaka

Lediga jobb

Socialsekreterare till Barnenheten

Om arbetsplatsen

I Falköpings kommun har vi fokus på hållbar utveckling, vi värnar om livskvalitetsfrågorna för att öka välbefinnandet och trivseln för de som bor och verkar i Falköping - nu och i framtiden.

Vår gemensamma värdegrund utgår ifrån att vi som medarbetare är till för Falköpingsborna. Vi erbjuder meningsfulla och viktiga arbeten, goda utvecklingsmöjligheter och ett gott arbetsklimat med engagerade kollegor.

En medarbetare ska vidare till andra arbetsuppgifter och därför söker vi en socialsekreterare för vår utredningsgrupp som jobbar med barn och ungdomar upp till 18 år och hoppas du kan vara den rätta personen för oss!

Utredningsgruppen ingår i Barnenheten och där ingår även familjerätt, familjehem och ensamkommande barn. Totalt finns det nu 22 socialsekreterare i enheten samt två 1:e socialsekreterare och en enhetschef.

Medarbetare på Individ- och familjeomsorgen med kortare yrkeserfarenhet än tre år kommer att kunna erbjudas ett introduktionsprogram. Som anställd i Falköpings kommun får du ett träningsbidrag. Du har också fri tillgång till kommunens eget gym.

Arbetsuppgifter

Du kommer att jobba i en arbetsgrupp som handlägger utredningar, bedömningar och insatser för denna åldersgrupp. Som socialsekreterare inom myndighetsutövning utreds barns eventuella behov av stöd eller skydd, enligt gällande lagstiftning SoL och LVU.

Du kommer att arbeta med ytterligare nio engagerade socialsekreterare och du har stöd av en 1:e socialsekreterare i det dagliga arbetet samt tillgång till extern handledning. I utredningarna är vi alltid två handläggare som delar på ansvaret. Att arbeta tillsammans stärker rättsäkerheten samt tryggheten för anställda.

Det är en stabil arbetsgrupp där det finns mycket erfarenhet och kompetens kring barnavårdsutredningar. Vi har ett bra arbetsklimat, ett gott kollegialt stöd och månar om en god gemenskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. I arbetet ingår kvalificerat utredningsarbete, som ska präglas av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet. Därför är det meriterande om du har erfarenhet och vana vid utredningsarbete inom socialtjänsten, gärna erfarenhet av arbete med myndighetsutövning.

Vi dokumenterar i Procapita och vi använder BBIC som dokumentstöd.

Som person ska du ha god förmåga att ta egna initiativ och kan bedriva en utredning på ett ändamålsenligt och rättssäkert sätt. Du ska ha lätt att uttrycka dig både i tal och skrift. Eftersom arbetet innebär kontakter, både internt och externt, ska du ha god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Du ska ha B-körkort för manuell växellåda.
Då du kommer att arbeta med barn kräver vi utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Välkommen med din ansökan redan idag, urval kommer ske löpande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-12

Referensnummer: SOC 95-5117

Ansök nu

Ersättning

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Arbetstid:  Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Lucia Fallgren Varas
Enhetschef
0515-88 52 96
Britt-Marie Freiman
1:e Socialsekreterare
0515-88 53 20

Facklig företrädare

Anna Ahlin
SSR
0515-88 53 20 (rec)
 

Övrigt

Som rekryteringsverktyg använder vi Offentliga Jobb för att hantera ansökningar samt att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. För att underlätta vår bedömning av ansökningar bör du därför använda Offentliga Jobbs elektroniska ansökningsblankett. Du söker jobbet genom länken i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Lediga jobb