Skurups kommun

« Tillbaka

Lediga jobb

Exploateringsingenjör

GoogleLinkedIn

Om arbetsplatsen

Skurups kommun ligger naturskönt på den skånska sydkusten mellan hav och ås och utgör en central plats i Öresundsregionen. Med ca 15 000 invånare har Skurup en mångfald av natur, kultur och näringsliv att erbjuda. I södra delen finns två av sydkustens bästa havsbad, småbåtshamnar, fiske, golfbana och ett äkta skånskt odlingslandskap. I den norra delen breder ett böljande kulturlandskap ut sig med inslag av bokskogar samt intressanta sevärdheter och fornminnen. Kombinera arbetsliv, familj och fritid i Skurup i Nils Holgerssons hembygd.

Tjänsten ingår i Serviceförvaltningen, som bl.a. ansvarar för gator och parker, VA, översikts- och detaljplanering, kultur och fritid, måltids- och lokalservice samt teknisk service. Ansvaret för mark- och lokalförsörjning, inkluderat markexploatering, har nyligen överförts till förvaltningen. Skurups kommun har tydliga ambitioner att utvecklas både som boendekommun och etableringsort för företag och plan- och exploateringsverksamheten är en central aktör i detta arbete.

Arbetsuppgifter

Du kommer till kommunen i ett skede där mark- och lokalförsörjningen nyligen överförts till Serviceförvaltningen och rollen som exploateringsingenjör är ny i kommunen. Initialt kommer du därför att få arbeta med att bygga upp rutiner och riktlinjer inom området, samtidigt som du arbetar med aktuella exploateringsprojekt. Du kommer att arbeta med hela kedjan av förvärv, förädling och försäljning av mark och får ett mycket nära samarbete med planarkitekter, bygglovhandläggare och den kommunaltekniska organisationen, liksom med företrädare för kommunens bolag. Du är kommunens expert inom det fastighetsjuridiska området och du kommer också att få arbeta med markåtkomst för infrastruktur, arrendefrågor och olika utredningar inom det fastighetsjuridiska fältet. I tjänsten ingår ofta kontakter med externa intressenter och kommuninvånare, samt med förtroendevalda i Skurups kommun.

Vårt arbetssätt är inriktat på teamarbete, vi hjälps åt på ett gränsöverskridande sätt och tar vara på varandras specialistkunskaper i ett prestigelöst arbetsklimat.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill jobba innovativt där kommuninvånarnas bästa står i centrum. Vi ser att du har lämplig utbildning och erfarenhet inom området som beskrivs. Detta kan t.ex. vara en högskoleutbildning med lantmäteriinriktning och erfarenhet av arbete på lantmäterimyndighet, alternativt annan utbildningsbakgrund och mångårig erfarenhet av kommunal exploatering och övriga markfrågor. Goda kunskaper i fastighetsrätt och hög förmåga att omsätta dessa i praktiken är i alla händelser ett krav. Vi arbetar företrädesvis i olika teamsammansättningar och över förvaltningsgränserna, vilket förutsätter att du har lätt för att samarbeta, är kreativ, noggrann och har hög servicekänsla. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
Erfarenhet krävs.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2017-05-24

Referensnummer: A679610

Ansök nu

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Eva-Marie Engström Förvaltningschef
0411-536464

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via Skurups kommuns växel
0411-536000
 

Övrigt

Tjänsten tillsätts utifrån att erfordeliga beslut fattas.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Skurups kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Skurups kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Lediga jobb