Skurups kommun

« Tillbaka

Lediga jobb

GIS-ingenjör

GoogleLinkedIn

Om arbetsplatsen

Skurups kommun ligger naturskönt på den skånska sydkusten mellan hav och ås och utgör en central plats i Öresundsregionen. Med ca 15 000 invånare har Skurup en mångfald av natur, kultur och näringsliv att erbjuda. I södra delen finns två av sydkustens bästa havsbad, småbåtshamnar, fiske, golfbana och ett äkta skånskt odlingslandskap. I den norra delen breder ett böljande kulturlandskap ut sig med inslag av bokskogar samt intressanta sevärdheter och fornminnen. Kombinera arbetsliv, familj och fritid i Skurup i Nils Holgerssons hembygd.

Tjänsten ingår i Serviceförvaltningen, som bl.a. ansvarar för gator och parker, VA, översikts- och detaljplanering, kultur och fritid, måltids- och lokalservice samt teknisk service. Skurups kommun har tydliga ambitioner att utvecklas både som boendekommun och etableringsort för företag och GIS-verksamheten är en central aktör i detta arbete. Vår GIS-, kart- och mätverksamhet består av en GIS-ingenjör och en kart- och mätningsingenjör. Vi arbetar idag i Sokigos kartprodukter.

Arbetsuppgifter

GIS-ingenjören är en central kompetens i Skurups kommuns utveckling. Du arbetar bl. a. med ajourhållning, utveckling och förvaltning av kommunens geodata. Du är systemförvaltningsansvarig för förvaltningens kart- och GIS-programvara och ärendehanteringssystem. Genom din kompetens ser du till att verktygen och datan blir tillgängliga och lätta att använda för användarna inom både plan-, bygg- och exploateringsområdet och för teknisk infrastruktur. Du kommer att vara en viktig person i fråga om utveckling av e-tjänster till medborgarna inom förvaltningens område.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleutbildad inom området eller har skaffat dig motsvarande kunskaper genom arbetserfarenhet. Vi önskar att du oavsett utbildningsbakgrund har erfarenhet av sakområdet från kommunal kart-, mät- och GIS-verksamhet. Du har erfarenhet av Oracle databas, Q-GIS, olika auto-deskprodukter och MapGuide Maestro. Det är meriterande om du dessutom har kunskap om planprocessen, erfarenhet av plantolkning och erfarenhet av NVDB.

Vi arbetar företrädesvis i olika teamsammansättningar, vilket förutsätter att du har lätt för att samarbeta, är kreativ, noggrann och har hög servicekänsla. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Tjänstens ansvarsområde kan i viss mån anpassas utifrån sökandes bakgrund och intresse.

B-körkort är ett krav.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast möjligt

Ansökan

Ansök senast: 2017-10-25

Referensnummer: A720241

Ansök nu

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Eva-Marie Engström Förvaltningschef
0411-536464

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via Skurups kommuns växel
0411-536000
 

Övrigt

Vi arbetar med löpande intervjuer, varför tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag passerat.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Skurups kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Skurups kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer:  Skurups Kommun

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta  här.
Lediga jobb