Konstpedagog och programansvarig

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Konstmuseet i Skövde ligger i Kulturhuset och har en samling av svensk konst från 1900-talets början till idag bestående av drygt 5500 verk. Förutom samlingar bedrivs en utställningsverksamhet som främst visar internationell, nationell och lokal samtidskonst med en mångfald av konstformer av hög kvalitet. Publikt och konstpedagogiskt genomförs en omfattande verksamhet så som visningar, workshop för såväl barn, unga, vuxna och seniorer. Föreläsningar och föreställningar med olika konstformer genomförs regelbundet. I museet finns en verkstad för pedagogiskt ledd verksamhet och ett självinstruerande konstlabb. Verksamheten utgår från ett genus och normkritiskt perspektiv som genomsyrar hela museets verksamhet.

Museet bedriver dessutom en residensverksamhet med fokus på konst med en socialt engagerad praktik. I slutet av 2017 lanseras ett digitalt utställningsrum både för att kunna möta ny publik och för att pröva nya former för digital konst. I verksamheten ingår också att arbeta med Skövdes offentliga konst.

Den 14 september kommer konstmuseet öppna en ny basutställning som innebär en total omhängning av konsten, nya sätt att arbeta med eget skapande och pedagogiska metoder samt hur mötet och kommunikationen med publik och samhälle kommer ser ut.

Arbetsuppgifter:

Skövde konstmuseum söker en person som kan leda det långsiktiga pedagogiska och publika arbetet på museet under en projektperiod på 10 månader.
Arbetsuppgifterna består i planering och genomförande av följande aktiviteter:

• Konstpedagogiska uppdrag som visning och workshop
• Planera och genomföra (huvudansvar) programpunkter i anslutning till konstmuseets utställningsprogram och övriga verksamhet (seminarium, föreläsningar, konserter)
• ansvara för timanställda publikvärdar.
• Delta och bidra till pågående projektet på konstmuseet
• Arbeta med vidgat deltagande, mångfald samt det genus och normkritiska arbetet
• Delta i arbetet med digitalt utställningsrum
• Ta fram ett Skolprogram – Utveckling och genomförande samt kommunikation

Arbetstiden är förlagd till kontorstid. Helgarbete kan förekomma.

Kvalifikationer:

Tjänsten kräver att du har god kännedom om samtidskonst, Svensk modernism och att du har en adekvat konstnärlig utbildning (praktiskt och/eller teoretisk). Meriterande är om du har en konstpedagogisk utbildning och grundläggande kunskap om/förståelse för vad det innebär att arbeta normkritiskt. Arbetet förutsätter dokumenterad erfarenhet av självständig planering och genomförande av pedagogiskt/publikt utvecklingsarbete i verksamhet riktad till såväl barn och unga som en vuxen publik. Att du gillar att jobba både i lag och självständigt är viktigt. Tjänsten kräver att du talar och skriver god svenska och engelska samt att du gillar att kommunicera både verbalt och i skrift. Du har goda kunskaper i digitalt arbete från produktion till dokumentation och sociala medier.

Då arbetslaget på Skövde Konstmuseum är litet fordrar tjänsten att du ansvarar för genomförande – från planering till avslut och kan växla mellan olika arbetsuppgifter. Detta förutsätter en kombination av fantasifull idérikedom och noggrannhet i förhållande till utförande – och att du är lösningsfokuserad, prestigelös och praktiskt lagd.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:

I din ansökan vill vi att du ger exempel på konstpedagogiska aktiviteter du genomfört.

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tidsbegränsad anställning 20170801 – 20180531 med ev. möjlighet till förlängning
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-30

Arbetsgivarens referensnummer: A673515

Upplysningar lämnas av:

Thomas Oldrell
Konstchef Skövde kommun
Telefon: 0500-49 85 62

Tillbaka