Saxofonpedagog 70-100%

Tillbaka

Musikskolan är tillsammans med Stadsmuseet en del av Skövde Kulturfabrik. Skövde musikskola undervisar i musik och drill samt har en stor orkester- och ensembleverksamhet. Varje år medverkar skolan vid olika framträdanden runt om i kommunen. Musikskolan har även en elevkonsert varje månad där eleverna får framträda inför publik.

Musikskolan skall ge så många som möjligt av Skövdes barn och ungdomar möjlighet att uppleva glädjen i eget musicerande. Undervisningen skall bedrivas på ett sådant sätt att den, förutom att ge eleven möjlighet att utveckla färdighet på sitt instrument, stärker deras självkänsla och deras förmåga att umgås med både jämnåriga och vuxna på ett lust- och respektfullt sätt. Musikskolans personal skall sträva efter att vara både musikaliska och personliga föredömen för eleverna, men skall ta stor hänsyn till varje elevs egen musikaliska upplevelse och varierande önskemål. Utifrån målet att eleverna skall ha glädje av sitt musicerande hela livet skall orkester-, kör- och ensembleverksamheten byggas i ett helhetsperspektiv, där ett viktigt slutmål är väl fungerande vuxenorkestrar/körer i Skövde. Musikskolan skall sträva efter ett brett utbud vad gäller olika musikgenrer, olika samspelskombinationer samt olika undervisningsformer.

I rollen blir du en del av kultur- och fritidsavdelningen och tillhör sektor medborgare och samhällsutveckling. Vi arbetar för ett levande Skövde rikt på kultur, idrotts- och näringsliv. I det ingår också att arbeta för tillväxt, fler jobb och att stärka Skövdes attraktivitet. Med ett jobb inom Skövde kommun får du möjlighet att påverka, må bra på jobbet och göra karriär. Här är du med och gör det omöjliga möjligt. Tillsammans tar vi Skövde framåt!

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en pedagog som kommer att vara ansvarig för musikskolans saxofonundervisning. I uppdraget ingår saxofonundervisning, ensemble- och orkesterledning. Eleverna är mellan 8-19 år, du kommer att undervisa såväl enskilt som i grupp. Du kommer att delta i skolans gemensamma projekt och konserter samt vara med och driva skolans utvecklingsarbete tillsammans med dina kollegor. Tjänsten består av ca 70% saxofon- och ensembleundervisning, möjlighet finns att undervisa i eventuellt biinstrument upp till 100%.

Huvuddelen av undervisningen sker eftermiddag och kväll i ditt eget undervisningsrum.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har:

- Musiklärarutbildning eller motsvarande kompetens
- Erfarenhet av undervisning och orkester/ensembleledning
- Vill vara med och utveckla Skövde Musikskola
- Har tankar och idéer kring framtidens musik- och kulturskola
- Har god digital kompetens
- Du ska ha insikt om barns olika behov och stor pedagogisk kompetens

Övrigt:

Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: 2019-08-13
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-30

Arbetsgivarens referensnummer: A873435

Upplysningar lämnas av:

Martin Lindor
Rektor musikskolan
Telefon: 0500-49 83 09

Tillbaka